avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional CIM pentru schimbare nume si date ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional CIM pentru schimbare nume si date salariat

Tot am rasfoit pe forum daca, in urma casatoriei se face act aditional de schimbare nume si domiciliu salariat si daca trebuie intocmit cu ziua urmatoare datei la care iti iei noul buletin de la politie. Se depune in termen de 5 zile la ITM ?
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 18:00, 1 Aprilie 2010
Nu, nu are dreptul nimeni din firma sa opereze in cartea de munca. De aceea avem inspector la ITM care opereaza in carte. Voi merge deci personal cu documentele care fac proba schimbarii si sper sa pot rezolva pe loc, fara a mai fi necesar procesul verbal de predare primire.
Mai trebuie sa fac si o adresa de inaintare prin care solicit aceasta schimbare, cu mentiunea ca atasez xerocopii dupa certif de casatorie si C.I. ?
Multumesc!
adresa aceea de inaintare poate imbraca forma unui proces verbal de predare-primire. ideea este sa aveti si dvs dovada ca ati depus acele documente, pv-ul este semnat si stampilat de ei cum ca au primit. mie mi s-a intamplat sa imi spuna de la ITM ca nu au operat o modificare in cartea de munca pt ca nu le-am adus eu documentul, dar am avut pv-ul semnat de ei si le-am demonstrat ca am avut dreptate, fiind de fapt vorba de o neglijenta a lor.
Da, exact. Le voi lua semnatura si stampila, eventual le fac in 2 exemplare, sa aiba si ei si eu cate un exemplar. Multumesc
-dupa ce ati depus adresa cu anexa la ITM sa nu uitati sa operati in Revisal modificarea numelui si sa trimiteti online
-sa nu uitati sa faceti la fel si la CASS (sa ataseze si ei la dosarul unde au copiile de la cartile de munca)- aici mergeti la secretariat/registratura
-daca dati salariile pe card sa duceti si la banca
-la somaj si CAS nu trebuie depuse, se face modificarea in programul de declaratii (ei lucreaza pe cod numeric personal)
Bafta
Multumesc mult ! Cu acestea se ocupa firma de contabilitate, ei depun toate aceste declaratii si informatii la institutiile amintite de dvs :) Multumesc !

Alte discuții în legătură

Actele aditionale ale contractului de munca ndamir ndamir Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Itm anairam_unid anairam_unid Buna ziua Am facut un curs de inspector resurse umane (dar nu la itm) si as vrea sa stiu ce se inmtampla de la 01.01.2011?Toate actele ... (vezi toată discuția)