Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor, conform art. 55, litera b incepand cu 01.04.2010.
Se aplica si in acest caz principiul de la preavizul din cazul demisiei sau concedierii, respectiv contractul se suspenda pe perioada spitalizarii si a concediului medical?
Salariul este practic remuneratia pentru o activitate prestata .
Daca sotul D-voastra nu presteaza activitate in favoarea unui angajator , evident ca nu primeste salar. Asa cum au fost facute precizari mai sus, indemnizatia aferenta zilelor de cm se primeste de la Casa de Sanatate careia ii este arondat , dar numai in conditiile incheierii unui contract de asigurare cu acestia.
Dupa ce se va termina si spitalizarea , perioada de recuperare , etc si sotul D-voastra va fi apt de munca , puteti sa va ganditi din nou la salariu .
Deci sa inteleg ca el va primi o indemnizatie de la casa de sanatate chiar daca nu va mai fi angajat de la 01.04? Aceasta indemnizatie se stabileste in functie de salariul actual, respectiv 75, 85% la suta din ce are el acum si o va primi atata timp cat va fi in concediu medical?
Altfel ar insemna sa ramana fara nici un venit, atata timp cat nu se poate angaja nefiind apt de munca.
Va multumesc pentru grija, cred ca ma descurc sa prioritizez problemele. Probabil daca ati fi insarcinata in luna a saptea si ati avea un sot in incapacitate de munca pentru urmatoarele doua luni v-ati gandi si cu ce o sa-i platiti doctorii si tratamentele
Daca v-ati putea rezuma la sfaturi strict profesionale ar fi perfect.
Depunem concediul medical pe luna aceasta la angajator, dupa care concediile medicale vor fi depuse de catre noi direct la Casa de asigurari?
Spunea cineva mai sus ca trebuie incheiat un contract cu Casa de Asigurari. Ce presupune acest contract si se incheie chiar daca el a fost angajat pana acum?
Cum se va calcula aceasta indemnizatie? Ca orice alt concediu medical, respectiv 75% din media veniturilor pe ultimele sase luni, dar nu mai mult de 4000 de lei?Sau are alt regim si se calculeaza altfel?
Conflict
medaliuta
buna,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.am fost internat in spital din data de 9mai pina in data de 24 mai,apoi am stat in concediu medical pina ... (vezi toată discuția)