avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai am 6 luni de trait.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai am 6 luni de trait.

:-/Am aflat cu stupoare ca am cancer la stomac,si mi-au zis doctorii ca mai am de trait 6 luni,problema mea cea mai grava este ca vreau sa-mi fac un testament si nu stiu ce acte imi trebuie.Problema mea este ca viitorul mostenitor pe care vreau sa-i datorez toata mostenirea mea,este pentru fetita mea,dar ea nu este a mea ci numai a mamei ei dintr-o alta relatie anterioara cu altcineva,de aceea o consider fata mea.Nu sunt insurat legal cu mama ei ci traim in concubinaj,iar fetita mea are doar 16 ani.Intrebarea mea este de la ce virsta poate deveni mostenitoare si ce fel de testament sa-i parvina numai ei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:17, 26 Martie 2010
ceduard69 a scris:

fata mamei ei poate la orice virsta sa fie titular pe mostenirea mea,si inca un aspect,nu-mi poarta numele datorita,nevointei tatal ei real.

Chiar daca ar fi fost doar in burta mamei (conceputa) si tot ii puteati lasa averea prin testament (drepturile copilului sunt recunoscute de la conceptie daca el se naste viu).
Cu atat mai mult daca are 16 ani.

Nu conteaza cum o chema si nici a cui e. Singurul lucru care conteaza este VOINTA dvs. de ai lasa ei prin testament averea dvs. (numind-o in testament cu numele pe care il are in certificatul de nastere. Ba are chiar si cartea de identitate)

Dvs. neavand mostenitori rezervatari (sotie, parinti in viata sau copii ai dvs.) nu are cine sa discute ceva pe marginea acestui testament.

In plus, pentru ca mama ei nu este si sotia dvs. (nu are vocatie legala la mostenirea dvs.) atunci nu se ivesc intre mama si fetita interese contrare cu privire la acesta mostenire.

Si atunci, fetita, avand intre 14-18 ani, adica avand capacitate restransa de exercitiu, va face PERSONAL acceptarea succesiunii CU INCUVIINTAREA ocrotitorului legal (parintele) si cu AUTORIZAREA autoritatii tutelare. (desi eu va doresc sa-i serbati si majoratul).
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
romascanu, moderator
Buna ziua.Desi nu mai este nimic de adaugat in privinta modalitatii prin care fetita poate deveni mostenitoarea dvs. testamentara, n uam putu sa nu intervin. Urmati sfaturile primite , insa , va doresc din suflet ca prognosticul pe care l-ati primit sa fi fost unul nereal...lucru foarte posibil, fiindca nimeni nu poate stii cu adevarat , in afara de D-zeu..iar vointa noastra este mai presus de orice predictie..medicala. Ne alatura m cu sufletul dvs. , nu doar prin sfaturi de natura juridica , ci si din punct de vedere uman...sunteti un model de generozitate si cu siguranta veti fi rasplatit pentru acest gest..oriunde ati fi..in acest univers. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un testament? iconita iconita Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica ... (vezi toată discuția)