ceduard69 a scris:
fata mamei ei poate la orice virsta sa fie titular pe mostenirea mea,si inca un aspect,nu-mi poarta numele datorita,nevointei tatal ei real.
Chiar daca ar fi fost doar in burta mamei (conceputa) si tot ii puteati lasa averea prin testament (drepturile copilului sunt recunoscute de la conceptie daca el se naste viu).
Cu atat mai mult daca are 16 ani.
Nu conteaza cum o chema si nici a cui e. Singurul lucru care conteaza este VOINTA dvs. de ai lasa ei prin testament averea dvs. (numind-o in testament cu numele pe care il are in certificatul de nastere. Ba are chiar si cartea de identitate)
Dvs. neavand mostenitori rezervatari (sotie, parinti in viata sau copii ai dvs.) nu are cine sa discute ceva pe marginea acestui testament.
In plus, pentru ca mama ei nu este si sotia dvs. (nu are vocatie legala la mostenirea dvs.) atunci nu se ivesc intre mama si fetita interese contrare cu privire la acesta mostenire.
Si atunci, fetita, avand intre 14-18 ani, adica avand capacitate restransa de exercitiu, va face PERSONAL acceptarea succesiunii CU INCUVIINTAREA ocrotitorului legal (parintele) si cu AUTORIZAREA autoritatii tutelare. (desi eu va doresc sa-i serbati si majoratul).