avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nepunerea in practica a unei sentinte judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nepunerea in practica a unei sentinte judecatoresti referitoare la salarii

Art. 277:
Neexecutarea unei hotărâri judecătoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracÑiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă

Daca angajatorul a pus in parctica sentina timp de 2 luni si acum refuza sa o mai aplice se mai afla sub incidenta acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 28 Martie 2010
nu i chiar asa...sentintele spun altceva...pe 3 ani sunt platite numai restantele...au fost 2 cereri...plata salariilor pe 221 si recuperarea datoriilor...numai datoriile cad sub incidenta ordonantei 71...mai documentati va...salariile curente nu pot fi esalonate pe 3 ani pentru ca se inclaca decizii ale Curtii Constitutionale...Cititi le
Art. 1 Oug 71/2009. - (1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2009, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:
a) în anul 2010 se plăteşte 34% din valoarea titlului executoriu;
b) în anul 2011 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu;
c) în anul 2012 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu.



nu exista nic o decizie a CCR de neconstitutionalitate a acestei OUG...Daca stiti dvs. va rog indicati-o:D


din cate vedem nu e vorba de nici un fel de datorii., ci de drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar ...ar fi oricum interesans si o definite a notiunii de datorie....in litigiile de munca...spre documentare riguroasa:D
Din fericire sentintele obtiunute pe legea 221/2008 nu va dau dreptate...cititi decizia Curtii referitoare la ordonanta 151/2008...ordonanta 71 daca ar amana calcularea salariilor curente pe perioada a trei ani ar schimba continutul legii 221...ori Curtea a spus clar ca nu poate guvernul sa contracareze o lege elaborata de Parlament...
sunt 33 000 de persoane care au obtinut acest drept...
OUG nr.71/2009 stabileste o procedura de executare a unor titluri executorii obtinute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar.
Aceasta OUG doar amana plata acestor drepturi o btinute in instanta.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 542 din 4 august 2009 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 984/2009 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 2 si 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 151/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant.

Alte discuții în legătură

Se mai poate solicita executare silita? arhontele arhontele In octombrie 2009 am obtinut sentinta definitiva pentru marirea salariilor cu 33 la suta...celebra lege cu 50 la suta pentru profesori...Pana in februarie ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale c.oana c.oana Iata eu am gasit pentru scoala noastra pe net urmatoarea hotarare a Tribunalului Teleorman: \"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată ... (vezi toată discuția)
Ma pot constitui parte separata intr-un proces castigat (grup) ietam ietam Buna ziua! Am doua sentinte din 2010 pronuntate de Tribunalul Galati (reprezentant legal-Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, obiect-drepturi ... (vezi toată discuția)