avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca de 8 ore la 2 societati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca de 8 ore la 2 societati

daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se angajeze la o alta firma cu norma intreaga(firma solicita neaparat )
multumesc
carmen
Cel mai recent răspuns: Leo R A , Consilier juridic 12:45, 27 Martie 2010
Cred ca glumiti.:O Asta inseamna 16 ore pe zi de munca, fratilor, care lege permite asa ceva?Poate in Somalia.
Nu cred ca este cazul sa ne ironizam ... lege permite cumulul de functii (art.35 C.mun.) si nici nu face distinctie referitoare la timpul de munca pentru salariatii cumularzi.
Nu eram ironic, ci putin mirat. Va supun atentiei si art. 41 (3) Constitutia Romaniei:
art. 41. Munca si protectia sociala.
...(3) Durata normala a zilei de lucru este, in medie, de cel mult 8 ore.
De unde deduceti ca se refera la un singur contract?
1. Este vorba de durata normala si... atat!
2. Acest articol nu mai precizeaza ca este interzis sa lucrezi, prin cumul de contracte individuale de munca, mai mult de 8 ore pe zi.
3. Daca ati sti cati salariati sunt in situatia asta si nu le-a fost interzis sa lucreze!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am caz in care un agent de paza cu norma intreaga la o compania de securitate lucreaza 8h/zi.A fost angajat la soc. noastra tot cu 8/zi si de la ITM,ne-au chemat sa-i modificam ctr.indiv. de munca la maxim 6h/zi ......nu se mai intelege nimic,pt. ca la urma urmei,ITM-ul vine in control...si...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii - cumul de functii algal13 algal13 buna ziua.va rog sa imi clarificati si mie o problema vis a vis de noul cod al muncii - o persoana are dreptul sa figureze ca angajat in doua locuri cu cate 8 ... (vezi toată discuția)
Doua job-uri cu norma intreaga andreialexbutuc andreialexbutuc Salutare, Am si eu o intrebare. Din anumite motive doresc sa imi gasesc si un al 2-lea job cu norma intreaga. Din cate am citit legislatia prevede doar un ... (vezi toată discuția)