Si cum orice disputa incepe din cauza unei femei, se spune ca au existat cel putin trei barbati "incarcati" care nu au primit ceea ce si-au dorit, astfel incat au purces la drum.
Si cum mergeau ei asa, fara o tinta anume, s-au intalnit la un ponton.
Au cerut gazduire...dar cum femeia nu putea sa-i gazduiasca pe toti deodata, germanul, italianul si japonezul au inceput sa se descarce :
[ link extern ]
[ link extern ]
Asfel incat, biata femeie, pana sa se hotarasca ce bariera sa ridice intai, s-a pomenit in mijlocul razboiului...
Puufff…!
1. Barbatii – dupa cum spune Alon Gratch aici prin intermediul lui @zoritong – nu plang – ei SE PLANG; totusi, am vazut barbati plangand – si i-am apreciat (fara legatura cu subiectul);
2. Omul – prin natura sa – are sentimente… A se “distanta” de acestea l-ar aduce la stadiul de…? Sa nu ziceti “barbat”!
3. Nesiguranta masculina – mda, sunt nesiguri si unele femei profita din plin… Si femeile sunt nesigure...
Barbatului ii convine sa devina “recipientul pasiv al grijii”… Nu e deloc greu; este crescut si educat de o femeie…!!!
Acest aspect imi aminteste un banc: o femeie cu doi copii – un baiat si o fata – ambii casatoriti – discuta cu o prietena:
- Tu, fiica-mea a nimerit un barbat nemaipomenit: el ii pregateste micul dejun si i-l duce la pat; face cumparaturi, spala vasele, o ajuta la treburile gospodaresti… In schimb, fiul meu a nimerit o putoare de femeie! El ii pregateste micul dejun, face cumparaturile, spala vasele, o ajuta la treburile gospodaresti…
Altfel spus: pana la urma barbatii sunt ceea ce face din ei prima femeie din viata lor: mama.
4. Narcisismul… Numic de comentat – e o trasatura caracteristica.
5. Agresivitatea. Barbatii sunt celebri in a… provoca dezastre. Nu ma credeti pe cuvant, studiati istoria omenirii… @maran corina chiar ofera exemple! Femeile se straduiesc sa ii creasca si ei nu stiu cum sa se distruga intre ei.
Sotul suparat sau critic… Sunt si asemenea cazuri?! Ca, de regula, se constata ca barbatul casatorit (aflat intr-o relatie “de cuplu” ) - indiferent ce parere are - da dreptate partenerei. NICIODATA un barbat casatorit, in prezenta sotiei, nu va lua apararea (nu va da dreptate) unei alte femei, oricat de frumoasa ar fi aceasta si aproape indiferent ce i s-ar intampla acesteia (sau ce ar sustine aceasta). Exceptiile - foarte rare (cand chiar putem discuta despre “a fi barbat” ) - sunt numai pentru a confirma regula.
6. Sunt un ratat… Autodistrugerea e caracteristica si femeilor… dar, a incerca sa salvezi pe cineva aflat pe marginea prapastiei… merita incercat…
7. Deh… Aici… ramane cu puncte puncte… “Vreau sex acum”! Ar trebui sa “caute” si sa “gaseasca” acea partenera care sa le raspunda: “Si eu”. Alegand compromisul aleg… toate atributele enumerate de Alon Gratch prin intermediul lui @zoritong. Dar fara compromisuri nu s-ar mai perpetua specia.
Nu ajungem - oare? - de la ideea de “dominator”-“dominat” la aceea de… compromis?
Oare chiar numai aceste atribute definesc barbatul? Nuuu-nu-nu… e prea simplu… Pentru ca ce sunt, atunci, aceia echilibrati, obiectivi, siguri de ei, de masculinitatea lor? Exista si acestia, dar sunt mai greu de remarcat deoarece nu fac parada cu “atributele masculinitatii”. Ah, nu discutam despre exceptii…! :D
@zaharia65_2, cred ca nu incercam sa “intregim un mort” ci incercam sa definim “un viu”, straduindu-ne – sau nu! – sa ne intelegem unii pe ceilalti (sa intelegem mentalitati si comportamente).
Nu abordam sexualitatea cu referire la spiritualitate… Posibil… Dar, intreb (imitand pe altii) Dumnezeu a dat placerea senzuala ca un indemn la perpetuarea speciei sau ca o rasplata pentru perpetuarea speciei? Cine e "vinovat" ca unii confunda atractia sexuala cu dragostea?!
Si, tot legat de spiritualitate: daca cineva e un “mare spiritual” de ce ar “condamna” pe cineva care nu traieste conform unor principii pe care unii le cred “litera de lege”? Spiritualitatea te obliga – practic – sa intelegi natura umana, sau macar sa o accepti fara a “da cu piatra”.
Ce inseamna deviantza umana in sensul acestui subiect? Este deviat un individ care face sex in ziua de Craciun? Sau e deviat un individ care face sex adoptand alta pozitie decat cea a misionarului?
Sigur, legatura intre suflet si “actiunile” trupului cand discutam despre dragoste intre o femeie si un barbat ar trebui sa existe. Dar – oare?! – daca nu ar mai lipsi din cand in cand (uneori cam prea des) s-ar mai perpetua specia? Sau, suntem deja prea multi pe Terra si ar trebui sa mai punem frana… indemnizatiilor pentru cresterea copiilor?
Pana sa ajunga la ideea unui Dumnezeu crestin oamenii cam ce au facut de-a lungul istoriei? Cum era, in negura vremii, “spiritualitatea” omului? De ce ar fi fost “gresita” atunci si de ce e “corecta” acum?
Cine poate spune ca ceva e “gresit” sau “corect” cand este in discutie fiinta umana – care este o fiinta complexa?
@zoritong… Hm-hm… Daca Dulcineea ar dori sa ajunga barbat poate ca ar dori sa… ofere barbatilor, nu sa primeasca de la ei – ca doar a tot primit cand a fost femeie! Acum, poate, vrea sa dea – iar tehnica medicala a evoluat suficient pentru a-i putea satisface o asemenea dorinta: sa dea, nu sa primeasca. :D
Dar, referitor la ultima interventie a lui @u.b.i.k. despre posibila “pasivitate” a lui Dulcineeus bisexualul – acesta nu ar pierde “simpatia” pentru asemenea banuiala ci pentru ca… nu sunt multi celor care le este indiferent ca s-ar putea crede si despre ei orice, oricand… O simpla barfa ar fi suficienta – si cine ar putea dovedi adevarul? Sigur, lumea isi va face o “parere” dar mereu va ramane intrebarea: dar, daca…?
Ar castiga Dulcineea “stima”? Din partea cui si in ce scop? Din partea barbatilor, care ar spera sa fie martori la o scena amoroasa intre doua femei?! Dar ramane valabila intrebarea: cine s-ar casatori cu ea? O femeie? Un barbat? Un barbat in nici un caz… De ce? Pentru ca barbatii ar mai putea face fatza unei “concurente” masculine, dar nu si uneia feminine… De fapt, la intrebarea “de ce nu s-ar casatori un barbat cu Dulcineea bisexuala?” ar trebui sa raspunda barbatii…
Ma vad nevoit sa va scriu ca n-am avut ambitii atat de inalte, n-am dorit sa stiu ce este dragostea ori sexul (apropos daca stie cineva sa-mi trimita si mie pe MP ;) ) ce este acel lucru pe care-l dorim cand zicem ca nu ne dorim nimic, de unde vine tristetea post(...) si unde se duce veselia ante(...) ...
am vrut doar sa stiu de ce oare nu putem sa ne privim unii pe altii ca perfect egali nu sa ne recunoastem o egalitate abstracta in raport cu legea, egalitate care e doar o gaselnita legislativa (ah, artitmentica asta: pai daca eu in raport cu legea sunt egal cu altul in raport cu legea iar potrivit legilor aritmetice produsul mezilor este egal cu produsul extremilor ... hmmm, v-ati prins ? pentru ca fractia "u.b.i.k. raportat la lege" sa fie egala cu fractia "trope_doi raportat la lege" daca u.b.i.k. si trope_doi nu sunt egali, trebuie sa facem ceva cu legea, sa o dimensionam diferit. :oops:)
Asadar eu vreau sa vorbesc despre o egalitate reala, despre o egalitate indiferenta la sexul cu care in mod accidental ne-am nascut si va intreb pe voi toti, cu cea mai calda inima:
De ce nu e posibila? Aiasta-i tata tarasenia!
sic cogito
Raspunsul - desi complicat :rofl: - e simplu: mentalitatea ii opreste pe oameni sa se vada egali, sa se considere frati si sa… spere ca sunt liberi.
Libertate Egalitate Fraternitate sunt idealuri de atins… Idealuri foarte… greu de atins… din cauza educatiei, care (alaturi de altele) formeaza mentalitatea (printre altele). Si avem prostul obicei - dobandit de-a lungul timpului (genetic, indraznesc sa scriu) de a-i privi (uneori chiar judeca) pe ceilalti in functie de caracteristicile fizice. Vazul este primul simt care “intra in contact” cu ceilalti…
Vorba unui om de culoare:
“Cand ma nasc, sunt negru, cand cresc, sunt negru, cand stau la soare, sunt negru, cand mi-e frig, sunt negru, cand sunt speriat, sunt negru, cand sunt bolnav, sunt negru, iar cand mor, sunt tot negru.
Iar tu, omule alb, cand te nasti, esti roz, cand cresti, esti alb, cand stai la soare, esti rosu, cand ti-e frig, esti albastru, cand esti speriat, esti galben, cand esti bolnav, esti verde, iar cand mori, esti cenusiu. Si tu ma numesti pe mine ‘de culoare’?” (Nu stiu cine este autorul).
P.S. Am trimis MP… :D Daca tot e 1 Aprilie! Ce credeati?! :sorry: