avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... arhivare dosar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

arhivare dosar

O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni cind am cerut verbal relatii la registratura CURTII , AM CONSTATAT ca DOSARUL ERA DE O LUNA ARHIVAT la instanta de fond ( TRIBUNAL ) pe motiv ca partea care a pierdut ( eu fiind partea care a cistigat ) nu a facut recurs . La insistentele mele, am primit un nou raspuns : din greseala ,cei de la registratura au considerat cauza incheiata ( fiind CURTE DE APEL )SI L-AU ARHIVAT DIN "OBISNUINTA " crezind ca e dosar din RECURS INCHEIAT .
Ce implicatii legale are aceasta " greseala " tipic romaneasca ?
Ce pot eu sa fac ca aceasta sentinta DEFINITIVA sa devina si IREVOCABILA ?

Va multumesc mult !
1.Instantei de fond, respectiv arhiva curenta. In mod normal cererea de studiu se depune direct, la arhiva curenta. Vi se da un termen de cateva zile in care sa fie adus dosarul de la arh. depozit la cea curenta, termen la care veti reveni sa-l luati la studiu.
Nu se platesc taxe, se depune o cerere simpla adresata cam asa:
Domnule Presedinte,
Subsemnata....domiciliata in....posesoare al C.I.seria...nr....CNP....in calitate de ......(aici treceti calitatea care ati avut-o in dosar)...va rog sa-mi aprobati studierea dosarului nr....al (si aici treceti instanta de fond).
Motivul studiului.....(scrieti "luare cunostinta stadiu procesual)....
O scrieti pe jumatate de coala A4..lasand loc jumatatea de jos ptr. alte insemnari pe care le va face grefiera cand veti ajunge la arhiva sa-l luati la studiu.

Ca sa aflati data la care ati fost programata, va sugerez sa sunati la registratura instantei de fond ...sau cereti direct la arhiva curenta...rugand frumos sa vi se dea informatii despre data la care ati fost programata sa puteti vedea dosarul. veti explica frumos si amabil ca ati trimis prin posta cererea de studiu intrucat sunteti din alta localitate.
Ar fi fost mai simplu daca aveati un avocat.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire nerecurata ioanandrei ioanandrei Va rog : Daca o HOTARIRE JUDECATOREASCA intr-un PROCES CIVIL , data in APEL si devenita DEFINITIVA , nu este RECURATA , ea , am inteles ca devine ... (vezi toată discuția)
Divort - a facut recurs ionut c ionut c Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Recurs la sentinta tribunalului sonia54 sonia54 La o sentinta data de tribunal si primita la inceputul lunii ianuarie, angajatorul a facut recurs, dar nici pana la aceasta data tribunalul nu a trimis ... (vezi toată discuția)