avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general activitati contabile permise PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

activitati contabile permise PFA

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu informatii intr-o speta.

Acum cateva zile am fost angajat de o clienta, expert contabil si auditor financiar sa o inregistrez ca si PFA la Registrul Comertului pentru a efectua activitatile prevazute de CAEN 6920, respectiv :" de contabilitate si audit financiar , consultanta in domeniul fiscal."

Cand m-am dus la Registrul Comertului sa verific dosarul , functionara de la ghiseu m-a obligat sa modific cererea de inregistrare si declaratiile pe propria raspundere in sensul de a trece la activitatile desfasurate doar activitatea de contabilitate primara, celelalte activitati, respectiv auditul financiar, consultanta fiscala fiind interzise (cel putin asa mi s-a spus ) de fi exercitate de catre persoanele fizice autorizate ,
As dori, sa ma ajutati cu informatii si sa imi spuneti unde si ce acte normative sa caut ca sa ma lamuresc in aceasta problema.

Am vorbit cu mai multi contabili , si nici acestia nu mi-au putut spune, nici macar nu stiau de acest lucru iar o doamna contabila chiar era auditor financiar PFA.

Clienta mea m-a anuntat ca daca nu se rezolva aceasta situatie nu se mai inregistreaza ca si PFA.

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Ioan Seria, Avocat
Cel mai recent răspuns: Ioan Seria , Avocat 22:02, 27 Martie 2010
Doriti sa spuneti ca nu mai este nevoie sa se inregistreze ca si PFA supusa dispozitiilor OUG 44/2008 , respectiv sa nu mai obtina Certificat d einregistrare si toatre cele?
Poate fi vorba de un abuz din partea functionarilor ORC. Puteti depune dosarul asa cum este intocmit de dvs. iar judecatorul va argumenta motivul pentru care nu se inregistreaza acea PFA (daca are vreunul). S-ar putea sa aveti surpriza placuta sa constatati ca aveti dreptate.
Nu mai exista judecatori la Registrul Comertului. Acum se numesc persone desemnate.
Oricum, clienta mea a spus ca daca e obligata sa fac numai contabilitate primara, ea nu mai are nevoie. Oricum, clienta mea dorea sa isi faca PFA ca sa nu mai plateasca taxele foarte mari cerute de Camera Auditorilor financiari pentru acreditarea firmei de contabilitate pe care o are de mai multi ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Ioan Seria, Avocat
Buna seara

Fiind profesii pe legi speciale , expertul contabil membru activ CECCAR si auditorul membru activ CAFR , nu se inregistreaza pe procedura oug 44
Se inregistreaza doar fiscal dpdv fiscal.
Cei de la registru au procedat corect .
oug 44
(2) Prezenta ordonantă de urgentă nu se aplică profesiilor liberale, precum si acelor activităti economice a căror desfăsurare este
organizată si reglementată prin legi speciale.
Magda, banuiam ca asa este (nu eram insa sigur, asa ca m-am pronuntat evaziv), dar intarziai cu raspunsul...

Multumim.

Alte discuții în legătură

Contabilitate primara AvaSquare Consult Srl AvaSquare Consult Srl Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pot infiinta o firma de evidenta si consultanta in contabilitate eu fiind numai contabil? (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)