avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate primara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate primara

Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de prestari servicii?
De exemplu daca as trece la obiectul contractului editare nir-uri, jurnale, registre, state de salarii, editare si depunere declaratii fiscale, credeti ca as avea probleme cu un eventual control?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
AvaSquare Consult Srl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:24, 16 Aprilie 2010
Nu am primit nici un raspuns pana acum... deci sa inteleg ca nu se poate..
Am intrebat si la CECCAR, raspunsul lor a fost acelasi: asociat >51% din partile sociale membru CECCAR.
Si atunci ma intreb: merita oare sa stau 4 ani (curs, examen, practica) sa-mi iau acreditarea sau continui sa muncesc la negru?? Din moment ce am o diploma in economie, de ce nu pot profesa in acest domeniu? Este legal sa muncesc (conform CIM incheiate) 50 de ore pe zi cand ziua are 24 de ore?
Astept o parere, multumesc!
Buna ziua
Incercati sa vorbiti cu un jurist care se ocupa cu actele pe la reg comertului sunt f multi care depun acte pt infiintari de firme ,si o sa va spuna sigur solutia daca este priceput.
Oricum firma va functiona la limita legii dar ve-ti avea firma dorita fara riscuri deocamdata( sa puteti lucra linistita).;)
Pentru ca sa lucrati independent in domeniul contabilitatii, nu aveti prea multe variante si sub nici o forma nu puteti functiona ca PFA inregistrata la O.R.C.
Fiind vorba despre o profesie liberala, trebuie sa fiti membru C.E.C.C.A.R.
Ati putea colabora cu un profesionist contabil, pana obtineti aceasta calitate.
Deasemeni, puteti incheia CIM cu timp partial, clientilor carora le prestati anumite servicii.
Stiu ca se putea sa faci activitati de contabilitate primara folosind codul 6920 - Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal. Am vazut un CUI la o firma care avea codul asta si in paranteza era trecut ceva de genul "numai contabilitate primara".

Dupa unele forumuri ai avea nevoie de acordul CECCAR-ului, insa in alta parte am gasit ca s-ar putea si fara.
De profesie sunt avocat si recent am fost angajat de o clienta sa ii infiintez PFA cu obirctul de activitate 6920:Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal.
Atunci cand am verificat dosarul la ONRC Bucuresti, am fost obligat sa declar ca si activitai desfasurate numai activitati de contabilitate primara.

Vezi: [ link extern ]

Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi direct la ONRC sau un avocat cu experienta.
parerea mea este ca se pot practica servicii de contabilitate primara pe cod caen 6920. Deosebirea consta in modul de inregistrare : daca pentru membrii CECCAR, CCF nu este aplicabila og 44 , fiind aplicabile legile speciale ale profesiilor si nu este necesara inreg la registru , pentru ceilalti este aplicabila og 44 - respectiv acestia din urma se vor inregistra la registrul comertului si vor practica contabilitate , de exemplu , pina la nivel de balanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii de contabilitate primara pe cod caen 6920 andoria andoria Buna ziua, Se poate folosi codul CAEN 6920 pentru a executa servicii de contabilitate primara, fara a fi membru CECCAR, in cadrul unui SRL? Este nevoie ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului iclaudia19 iclaudia19 buna seara, sunt economist si as vrea sa incep sa tin evidenta contabila la mai multe firme, am o firma personala pe care as putea lucra(a le factura prestari ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl -cod caen 6920 mitroi_mih mitroi_mih Sunt interesat de documentele si conditiile necesare infiintarii unui SRL in domeniul contabilitatii . (vezi toată discuția)