avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire

In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala?
Si ce despagubiri pot optine?
@"cristela"
Dreptul la petitie este garantat.


In termen de doua luni de la cunoasterea persoanei care v-a lovit,in conformitate cu dispozitiile art.180 al.2 c.pen,puteti formula plangere penala la politia competenta locului unde s-a savarsit presupusa fapta.
In afara certificatului medico-legal,plangerea trebuieste probata si cu alte probatorii(acte,martori,alte probe permise de lege).
Despagubirile civile le puteti solicita in valoarea pe care o considerati si o puteti dovedi dvs. in legatura cu neajunsurile suferite dupa lovire (cost tratamen,refacere,deplasari la tratament,etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare. Rares_din_ludus Rares_din_ludus Buna ziua,eu am fost batut de doi tigani care m-au lovit violent cu pumni in fata (spargandu`mi arcada) si medicul legist mi`a dat 4-5 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)