avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere din salariu cand angajatul este in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere din salariu cand angajatul este in concediu medical

buna ziua,

avem un angajat in concediu medical, i se poate face retinerea din salariu de 33% cf deciziei de executare silita primita?
Cel mai recent răspuns: antoanela dinca , utilizator 09:12, 27 Mai 2011
Eu zic ca nu. Ptr ca este o suspedare de drept a CIM ceea ce are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a drepturilor de natura salariala de catre angajator. in concediu medical primeste o indemnizatie.
banca solicita din partea societattii adresa scrisa in care sa specificam cf carei legi nu i s-a facut retinerea din salariu
Art.409 alin.4 C.proc.civ .:
Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
multumesc frumos de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta ... (vezi toată discuția)
Retinere salar / salariat aflat in concediu medical SimonaVucea SimonaVucea Buna ziua, Pentru un salariat aflat in concediu medical toata luna, se mai poate face retinere* dosar executare} din salar? multumesc frumos (vezi toată discuția)