Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort!!! o parerea !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort!!! o parerea !!!

Sunt casatorita de 11 ani. Sotul meu este plecat din tara de un an de zile. Acolo traieste cu o alta femeie, nu trimite bani acasa , si spune ca nu se mai intoarce in tara decat ca sa divortam si sa impartim apartamentul. De un an de zile de cand am ramas singura platesc din salariul meu ratele la banci , intretinerea, CAR-ul, impozitul la apartament, curent etc..., fara sa primesc nici un ban de la el. De 3 luni, nu mai stiu nimic de el. Cum vom imparti apartamentul care este pe numele amandurora?Pot obtine mai mult de jumatate din valorea apartamentului? mentionez ca nu avem copii si ca apartamentul l-am cumparat impreuna in urma cu sase ani.Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:44, 31 Ianuarie 2007
In cazul sotilor, legea pleaca de la o premiza atunci cand e vorba de bunuril edobandite de cei doi, si anume ca toate bunurile sunt dobandite cu bani jumi-juma.
Insa aceast ae doar o prezumtie relativa care poate fi rasturnata prin orice mijloace de proba.
Astfel ca, DA, poti obtine mai mult decat jumatate daca dovedesti in instanta ca tu ai contribuit cu mai multi bani la achizitionarea bunurilor.
Eu cred ca se pune problema si de posibilitatea sau imposibilitatea celuilalt sot de a contribui la plata datoriilor curente, sau la cumpararea bunurilor de lunga folosinta.
E foarte greu sa demonstrezi ca sotul plecat nu a trimis bani, la fel cum e de greu si pt. el sa dovedeasca, atat timp cat nu a trimis banii legal.
Daca el gaseste un singur martor care sa spuna ca el ti-a adus bani si ca stie ca sotul a mai trimis si prin altcineva, deja martorii tai sunt egali cu 0:((
In majoritatea cazurilor, instantele merg pe dovada cu extrase de cont, recipise de pe la posta sau alte asemnea inscrisuri in ceea ce priveste trimiterea banilor.
Nu prea se mai pune asa mare pret pe ce spun martorii - decat coroborat cu alte probe.
Subscriu la cele spuse de Nicu: extrase de cont, mandate etc., martori mai putin.
Nicule, cu tot respectul, pe care stii ca am iceput sa ti-l port, de data aceasta nu ai dreptate.B-)
Instanta ca oricine altcineva stie ca se trimit euro in tara si la negru, cum se zice.
sunt consilier ca si tine dar am avut si cateva divoturi si pensii alimentare#-o

Alte discuții în legătură

Calomie zeuseve zeuseve am o fetita care este incredintata la sotul meu din 2006 i-am trimis banii pt pensia alimentara dar numai am toate chitantele (specific ca mi-au mai ramas ... (vezi toată discuția)
Divort partaj! greenbongy greenbongy o mica nelamurire.. Bunurile cumparate in timpul casatoriei, dar cu bani din mostenirea unuia dintre soti; este bun comun? (vezi toată discuția)
Probleme partaj tony1968 tony1968 acum 5 ani am cumparat un apartament impreuna cu o fata cu care intentionam sa ma casatoresc.mi-a cerut in semn de iubire s-o trec si pe ea in actul de ... (vezi toată discuția)