avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aplicare Lege 396/2006 - acordare 200 euro tineri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aplicare Lege 396/2006 - acordare 200 euro tineri casatoriti

Buna ziua,

Daca unul dintre tineri a mai fost casatorit, a divortat si se recasatoreste cu cineva care nu a mai fost casatorit (cel divortat nu a beneficiat la casatoria anterioara de cei 200 euro pentru ca legea nu era in vigoare) familia nou constituita mai are dreptul la cei 200 euro ?
Pe: [ link extern ] :
"Susţinerea familiilor tinere
A fost aprobată Legea nr.396/2006 privind acordarea unui sprijin la constituirea
familiei, în care cel puţin unul dintre soţi se află la prima căsătorie şi al cărui cuantum este echivalentul în lei a 200 de euro"

...daca ar fi asa ar putea incasa/beneficia de cei 200 euro...

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
kyky_micky, utilizator
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 09:24, 31 Martie 2010
Legea nr.396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei

Art. 1
Prezenta lege instituie sprijinul financiar la constituirea familiei in care fiecare dintre soti se afla la prima casatorie si au domiciliul sau resedinta in Romania, indiferent de cetatenia sotilor.

Legea dispune doar pentru viitor,cu exceptia legii penale mai favorabile.
Multumesc pentru raspuns...dar daca tot vreti sa ajutati...dati un raspuns complet va rog...

"Legea dispune doar pentru viitor,cu exceptia legii penale mai favorabile" = cum se traduce/percepe ?

Sper sa nu va suparati...

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
kyky_micky, utilizator
cum se traduce/percepe ?


Principiul neretroactivitatii legii=Prin principiul neretroactivitatii legii se intelege regula potrivit careia o lege se aplica numai situatiilor care se ivesc in practica dupa intrarea ei in vigoare, iar nu si situatiilor anterioare.
Legea noua se va aplica, de la data intrarii ei in vigoare (fara a putea fi considerate retroactiva), atat situatiilor juridice care se vor naste, modifica sau stinge dupa aceasta data, cat si, de regula, situatiilor juridice in curs de formare, modificare sau stingere la data intrarii ei in vigoare.
Ceea ce trebuie inteles este ca daca la data cand cel acum divortat s-a casatorit,nu a beneficiat de ajutorul de 200 de euro pentru ca aceasta lege (Legea nr 396/2006) nu era in vigoare,inseamna ca el nu poate beneficia retroactiv de acest ajutor,deoarece legea nu se aplica pentru trecut.Exceptia o constituie legea penala mai favorabila,asa cum v-am spus mai sus,insa aici nu este vorba de nicio lege penala.
Astfel ca,asa cum v-am subliniat mai sus,fiecare dintre soti trebuie sa se afle la prima casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mai presus decat conventia partilor Ramona24 Ramona24 Buna ziua! am o intrebare: se incheie un contract pe 5 ani intre doua parti dintre care una este institutie publica.Dupa 2 ani de la incheierea ... (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc kati38 kati38 legea care se va da pt reducere crestere copil...este pt mamele care vor ramane de la 1 ianuarie sau si pt cele care sunt in crestere copil? (vezi toată discuția)