avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate infiinta PFA in alt judet decat cel de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate infiinta PFA in alt judet decat cel de domiciliu?

Nu reusesc sa gasesc in legea 300/2004 vreo specificare cum ca nu pot sa infiintez PFA decat in judetul care reprezinta domiciliul stabil. Am incercat sa rezlov problema printr-un contract de luare in spatiu insa mi s-a spus ca asta nu e o solutie si ca primaria competenta sa elibereze autorizatia de functionare este doar cea din orasul de domiciliu. Avand in vedere faptul ca a trebuit sa intreb la 4 ghisee pana am primit un raspuns ma face sa ma indoiesc de veridicitatea spuselor celor de la primarie. Plus ca ridicatul din umeri nu denota o buna cunoastere a legislatiei ci doar o nestiinta totala. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Imi puteti confirma sau infirma spusele celor de la primaria Iasi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 2 Februarie 2007
cand am facut eu AF competenta era priaria unde aveam sediul principal.
nu se punea problema domiciliului.
In normele metodologice se specifica faptul ca dosarul se depune la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta solicitantul.
Art. 5 din Normele METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent prevede ca obtinerea autorizatiei prevazute de lege si a certificatului de inregistrare in registrul comertului se realizeaza, in baza dosarului prevazut de lege, la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta solicitantul. Reşedinţa este locuinţa la care persoanele fizice locuiesc temporar, alta decât cea de domiciliu.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala? camy_74 camy_74 Cum se infiinteaza o asociatie familala,care sunt actele necesare, conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor D3SIRE D3SIRE Minor nascut in Gibraltar din tata cetatean britanic si mama cetatean roman. Minorul detine pasaport avand cetatenie britanica. In urma separarii parintilor ... (vezi toată discuția)
Va rog...un sfat! miha35 miha35 Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt ... (vezi toată discuția)