avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate --clau--

Activitate --clau--

Dacă unul din asociații unui srl moare (asociatul majoritar și administrator),firma nu mai are activitate,are datorii,este declarată insolvabilă de ANAF,dar asociatul minoritar nu o închide,ce se întâmplă până la urmă? Menționez ca statutul nu prevede continuarea activității cu moștenitorii iar aceștia nici nu-și doresc asta astfel că nu au devenit asociați și nici nu au de gând să devină....Cine ar trebui să o dizolve?
Dar dacă moștenitorii nu sunt interesați de părțile sociale, si statutul nu prevede continuarea activității cu ei?Au vreo responsabilitate în ce privește firma?(este vb de o firmă fara active,doar cu datorii)
Răspuns la discuția arhivă srl
Mulțumesc!
Discuție arhivă srl
Cui îi revine sarcina de a păstra arhiva după radierea unei firme?Mă gândesc mai ales la statele de salarii care trebuie ținute 50 de ani conform legii
Bună ziua, tatăl meu a fost asociat 90% într-o firmă inactiva din 2014 și care are datorii de câteva zeci de mii datorită nedepunerii bilanțurilor.El a decedat anul trecut și noi am acceptat moștenirea.Celalalt asociat e în viața,actul constitutiv prevede că activitatea poate continua cu celălalt asociat în caz de moarte a unuia din ei dar nu prevede continuarea cu moștenitorii.Ce trebuie să facem noi având în vedere că celelalte asociat ne ignora,nu are disponibilitatea sa vedem ce putem face să o închidem sau orice altceva....Ce ne sfătuiți?
Răspuns la discuția mostenire părți sociale
Păi dacă nu devin asociați în firmă atunci cum moștenesc pasivul?În firmă aia a rămas celălalt asociat.
Bună,am și eu o nelămurire,am moștenit o firmă care e în insolvență de 5 ani.Acum ne pregăteam să o scoatem pt că nu mai avea datorii când hop,ce sa vezi,vine primăria cu cerere de plată iar lichidatorul nostru spune că ei au acest drept chiar daca nu s-au înscris la masa credala.As mai vrea să cer și alte păreri.....Ce ziceți despre asta?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce sunt in termen de opțiune succesorală înseamnă că e pe noul cod.Oricum am rezolvat-o!Ms
Moștenitorii unui asociat majoritar al unui srl în a cărui statut nu se specifică continuarea activității cu ei,nu vor devenii asociați ci vor avea dreptul la părțile sociale.Acum întrebarea care se pune: pasivul societății cade în sarcina lor?
Dacă într-un srl sunt doar doi asociați,in cazul morții asociatului majoritar(care era și administrator) ,asociatul care rămâne poate obliga in cadrul aga moștenitorii asociatului majoritar sa își însușească părți sociale, aceștia din urmă neavând drept de vot? așa am înțeles din citirea legii ca neprofesionist, vă rog ajutati-ma să înțeleg