avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestatie decizie de impunere model videochat.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestatie decizie de impunere model videochat.

Bună seara,

Am și eu o problemă cu care mă confrunt. Am activat independent ca model de videochat în perioada 2017-2023 și nu mi-am declarat veniturile în niciun fel. Anul acesta, mai exact în luna august, am fost contactată de agenția antifraudă și mi s-au cerut mai multe detalii privind activitatea mea și extrase de cont. Am consultat un contabil și am răspuns agenției antifraudă. Ulterior, în data de 4 ianuarie 2024, am primit o decizie de impunere în care mi se cere să plătesc impozit pe venit pentru anii 2017-2022, plus CASS și CAS.

M-am consultat din nou cu domnul contabil și cu un domn avocat în legătură cu această decizie de impunere și mi s-a transmis că agenția antifraudă a obținut aceste detalii de la platforma pe care lucram undeva în vara anului trecut, dar că abia acum, în luna ianuarie, intră în vigoare DAC7. Am înțeles, de asemenea, că anii 2017 și 2018 până în luna decembrie trebuie să se prescrie.

Aș dori să fac demersul pentru contestație, dar aș aprecia și o altă opinie, dacă există cineva care dorește să mă ajute. Orice informație îmi poate fi de folos. Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anya737 , utilizator 01:38, 20 Ianuarie 2024
Nu ești nevoită să plătești amenzi sau așa în plus? Doar ce trebuia să plătești in ultimii ani? Mă confrunt și eu cu aceleași griji ca model de videochat..ți as aprecia răspunsul și îți doresc succes in instanta
Buna! Imi pare rau sa aud ca treci prin asta si eu sunt in aceasi situatie, m-au chemat toamna trecuta si mi-au spus ca ma vor contacta pentru decizia de impunere. Tu cum ai primit deciza? Ti-au trimis-o acasa sau te-au chemat la sediu? Ce suma ti-a venit de plata sau daca nu vrei sa spui ce procent ar fi din incasarile pe care le-ai avut? Sa stiu la ce sa ma astept :( Iti doresc mult succes si multa putere sa treci peste acest hop!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cati ani se prescrie o datorie la anaf pe anul 2017, 2018 ... edy65 edy65 dupa cati ani se prescrie o datorie la Anaf pe anul 2017, 2018 ? si care este legea prescrierii datoriilor? va multumesc (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pentru 2014 (cass), primită în 2019 luciangav luciangav Am primit, acum câteva zile, o decizie de impunere pentru anul 2014 - contribuții CASS pentru persoane cu activități independente - deși din 2014 și ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala pentru cas 2013 primita in octombrie 2018, pfa-ul radiat din martie 2017 popic75 popic75 Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, ... (vezi toată discuția)