avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi

Curs: Închiderea anului financiar 2023 - Impozit pe profit, Impozit micro & Impozitare nerezidenți

Eveniment online cu lectori
11:00, Marți, 21 Mai 2024

Dată eveniment

21 Mai 2024

Invitați

  • Nadia Oanea - Managing partner, Consultant fiscal și expert contabil, Tax & Training

Moderatori

Procesul de gestionare a impozitelor și declararea acestora la ANAF este unul complicat și complex din două perspective. Pe de-o parte, există o multitudine de reglementări și reguli fiscale, aflate mereu în revizuire și actualizare, care trebuie aplicate conjugat pentru a determina corect sumele ce trebuie să ajungă la stat sub formă de impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderii sau impozit pe veniturile nerezidenților. Pe de altă parte, riscuri fiscale pe care le presupune un calcul eronat sunt majore și cu impact direct și semnificativ în bugetele companiilor: amenzi pentru raportări neconforme, dar mai ales plăți suplimentare și calcul de accesorii pentru taxele datorate, dar neplătite la stat.

În cursul susținut la avocatnet.ro, Nadia Oanea, specialist cu peste 20 de ani de experiență de consultanță fiscală și în structurile de control ale ANAF, vă va oferi informații practice de calcul și raționament profesional ca să vă asigurați că impozitele declarate și plătite pentru anul fiscal 2023 sunt corecte și că ați ținut cont de toate regulile impuse de legislația fiscală. În plus, Nadia va puncta, acolo unde legislația permite, diferitele avantaje, metode sau strategii care permit companiilor îmbunătățirea poziției fiscale și creșterea rentabilității afacerii.

Pentru ca închiderea de an sa fie cât mai corect realizată, dedicăm 2 din cele 8 ore de curs și impozitului pe veniturile nerezidenților - un tip de impozit care pune probleme serioase din cauza regulilor complexe de calcul și de aplicare corectă a convențiilor de evitare a dublei impuneri.