De la finalul lunii martie, inspectorii sanitari vor începe să desfășoare controale atât la firme, cât și în trafic, pentru a se asigura că alimentele sunt comercializate în condiții de siguranță, dar și pentru a preveni infectarea cu pesta porcină africană. Citește articolul
Firmele ce dețin automate de vânzare a produselor alimentare au până în septembrie anul viitor termen să obțină de la direcțiile sanitar-veterinare documentele de înregistrare a acestor automate. Procedura de înregistrare a fost recent oficializată printr-un ordin al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și prevede depunerea unor documente și indicarea amplasării exacte a acestor automate. Odată înregistrate, ele vor putea fi controlate de inspectorii din domeniu. Citește articolul
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au început controalele la malul mării, potrivit unui comunicat de presă emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Controalele se vor încheia pe 30 august, la finalul sezonului estival. Citește articolul
Sărbătorile majore în care salariații primesc liber de la muncă sunt, de obicei, ocazii ideale pentru autorități de a-și intensifica verificările la companii, 1 mai fiind un bun exemplu. De ce? Pentru că în aceste perioade se înregistrează creșteri notabile în vânzările de bunuri și servicii, dar și în tendința de a ocoli obligațiile legale pentru câștiguri suplimentare. Citește articolul
Anul acesta, Paştele se sărbătorește în zilele de 8 şi 9 aprilie, respectiv duminică şi luni. În plus, Vinerea Mare, care este azi, este tot zi liberă, astfel că salariații au o minivacanță de patru zile. Cu acest prilej, vânzările de produse și prestările de servicii înregistrează creşteri semnificative, motiv pentru care autorităţile desfășoară controale suplimentare la firme. Citește articolul
Companiile ce se ocupă de produsele alimentare ce ajung, în principal, la cetățeni sunt verificate anual de către inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Astfel, firmele ar trebui să se aștepte la controalele autorităților dacă au ferme de la care pleacă materiile prime pentru produsele alimentare, dacă au unități pentru procesarea acestora, dacă le importă din alte țări sau dacă le vând direct populației. Vorbim, în principiu, de fermieri sau importatori și de comercianți sau restaurante și pensiuni. Citește articolul
Inspectorii sanitari ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfășurat în luna iulie 2017 controale specifice sezonului estival la firmele de pe litoral, conform unui comunicat de presă al entității. În esență, vizate au fost sunt restaurantele, pensiunile, barurile, dar și magazinele alimentare, unități care vor rămâne în atenția inspectorilor pe perioada verii. Citește articolul
În mod obișnuit, controalele pe care autoritățile le desfășoară la firme se intensifică în perioadele în care se înregistrează creșteri în vânzarea de produse și prestarea de servicii. Astfel, de exemplu, sunt șanse mult mai mari ca Fiscul să vină în control la hoteluri și restaurante în perioada minivacanței de 1 mai, ca inspectorii muncii să verifice activitatea din domeniul construcțiilor în timpul verii sau ca inspectorii sanitari să treacă pragul măcelăriilor în preajma Paștelui. Din acest motiv, astăzi prezentăm un calendar estimativ al acțiunilor de control ce ar putea fi desfășurate în cursul anului 2017 la companii. Citește articolul
Etichetarea produselor alimentare congelate de origine animală va fi ținta unor controale ample ale inspectorilor sanitari în perioada următoare, conform unui comunicat de presă al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Mai exact, autoritățile derulează în prezent o campanie de informare cu privire la etichetare, urmând ca apoi să revină cu controale oficiale la restaurante, magazine alimentare și supermarketuri, de exemplu. Citește articolul