La aceasta data, in anul 1580, navigatorul englez Sir Francis Drake reusea sa termine a doua circumnavigatie a Pamantului, iar in anul 1687, Partenonul din Atena era distrus partial de o explozie.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Sir Francis Drake a reusit, in data de 26 septembrie 1580, sa termine cu succes a doua circumnavigatie a Pamantului intr-o singura expeditie, scrie Wikipedia.
Calatoria sa pe mare in jurul lumii a inceput in data de 13 decembrie 1577, in Plymouth (Regatul Unit), si s-a incheiat tot acolo in data de 26 septembrie 1580.
Sir Francis Drake a fost un capitan, pirat si navigator englez din Epoca Elisabetana. Aventurile sale au fost legendare si l-au facut un erou pentru englezi, dar un pirat pentru spanioli.
In pagina urmatoare puteti citi informatii despre un alt eveniment important din istorie.
Partenonul (Atena, Grecia) a fost distrus partial de o explozie in data de 26 septembrie 1687, conform Wikipedia.
La acea data, in timpul bombardamentului venetian din cadrul Razboiului dintre Liga Sfanta si Imperiul Otoman (1683-1699), depozitul otoman de munitie ce se afla in cladire a explodat. Partenonul si sculpturile sale au fost grav avariate.
In anul 1806, aristocratul scotian Thomas Bruce a inlaturat cateva dintre sculpturile ramase intacte cu (presupusa) permisiune a Imperiului Otoman. Aceste sculpturi -- cunoscute acum drept Marmurele Elgin -- au fost vandute in 1816 catre Muzeul Britanic din Londra (Anglia), acolo unde sunt expuse in prezent.
Din 1983, Guvernul grec incearca sa aduca inapoi in tara sculpturile.
Aflati din urmatoarea pagina despre un alt eveniment istoric petrecut de-a lungul timpului.
In data de 26 septembrie 2008, Yves Rossy a intrat in cartea recordurilor drept primul om care a traversat in zbor Canalul Manecii (portiunea de apa ce separa sudul Angliei de nordul Frantei) folosind un "jetpack", potrivit Wikipedia.
Mai exact, Rossy si-a inceput zborul cu "jetpack"-ul (un dispozitiv cu propulsie purtat pe spinare) in Calais (Franta) si l-a terminat in Dover (Anglia). Acesta a durat noua minute si sapte secunde, iar Rossy a ajuns la o viteza de 299 de kilometri la ora.
De atunci, in cadrul mai multor zboruri, pilotul a reusit sa zboare (cu dispozitivul cu propulsie) in formatie cu trei avioane militare si sa traverseze Marele Canion (Statele Unite ale Americii).
Yves Rossy este un pilot si inventator elvetian.
Din pagina urmatoare puteti afla ce personalitati celebre s-au nascut in data de 26 septembrie.
S-au nascut intr-o zi de 26 septembrie:
1849: Ivan Pavlov, fiziolog si medic rus
1888: T.S. Eliot, editor, dramaturg si critic american
1889: Martin Heidegger, filosof german
1897: Papa Paul al VI-lea
1898: George Gershwin, pianist si compozitor american
1907: Dan Botta, poet, eseist si dramaturg roman
1914: Stefan Berceanu, medic si dramaturg roman
1950: Dan Grecu, gimnast si antrenor roman
1976: Michael Ballack, fotbalist german
1981: Serena Williams, jucatoare de tenis americana
Aflati din pagina urmatoare ce persoane importante au murit in data de 26 septembrie.
Au murit intr-o zi de 26 septembrie:
1868: August Ferdinand Mobius, matematician si astronom german
1877: Hermann Grassmann, matematician si fizician german
1902: Levi Strauss, om de afaceri german
1945: Bela Bartok, pianist si compozitor maghiar
1973: Samuel Flagg Bemis, istoric si autor american
1976: Leopold Ruzicka, chimist croat
1978: Manne Siegbahn, fizician suedez
1998: Ion Dumitriu, pictor roman
2014: Gerald Neugebauer, astronom si fizician american
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Contextul digital actual creează provocări pentru specialiștii din toate departamentele companiei. Reglementările precum AI Act, DSA, GDPR, ePrivacy Regulation, Data Act generează întrebări dificile: Cum implementăm tehnologii AI respectând legislația? Ce riscuri de bias există? Cum asigurăm conformitatea proiectelor de digitalizare? Fiecare departament se confruntă cu provocări specifice, de la recrutare automatizată în HR până la fluxuri juridice digitalizate.
Cursul de management in era AI, susținut de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, îți pune la dispoziție, lună de lună, un set de repere clare despre cum să navighezi între reglementări și să integrezi noile tehnologii în activitatea ta. Pornind de la studii de caz bazate pe tehnologii AI utilizate astăzi în companii, vei înțelege cum funcționează aceste soluții, care sunt implicațiile juridice ale utilizării lor și ce riscuri trebuie luate în considerare.
Comentarii articol (0)