Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebări4 / 4 articole premium accesate gratuit
Activează Premium până la 15 Mai 2025 și ai acces nelimitat la toate articolele avocatnet.ro
Contribuabilii care vând în România, în relația B2B, produse cu risc fiscal ridicat vor transmite în sistemul e-Factura facturile electronice emise. Automat, regula aceasta nu se va aplica atunci când vine vorba de livrări către clienți din străinătate, pentru că acele tranzacții sunt monitorizate prin alte metode, spun specialiștii.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi"
Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Articolul continuă mai jos
Cristina este licențiată în economie a Universității de Vest din Timișoara, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România, și activează în această profesie de peste 20 de ani atât în sectorul privat, cât și în cel public din țara noastră.
Experiența ei în sectorul privat constă într-o plajă largă de coordonare și dezvoltare de servicii de contabilitate, asistență de specialitate pe proiecte de fuziuni și achiziții, conformitate și asistență fiscală, consultanță pe problematicile prețurilor de transfer atât la nivel național, cât și regional.
Cristina a lucrat în sectorul public pe o perioadă de 7 ani ca inspector fiscal în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, plus încă 10 ani în funcții de conducere în sectorul privat.
Ea are o expertiză semnificativă în domeniul prețurilor de transfer, tranzacții transfrontaliere, reorganizări, precum și implicații fiscale în raport cu dreptul român și internațional, oferind servicii profesionale de calitate diverselor corporații multinaționale, bănci și companii locale.
Nu în ultimul rând, Cristina are o vastă experiență ca lector și trainer, ea susținând, din aceste poziții, conferințe și ateliere pe diverse teme din domeniul impozitării locale și internaționale și al prețurilor de transfer.
Contextul digital actual creează provocări pentru specialiștii din toate departamentele companiei. Reglementările precum AI Act, DSA, GDPR, ePrivacy Regulation, Data Act generează întrebări dificile: Cum implementăm tehnologii AI respectând legislația? Ce riscuri de bias există? Cum asigurăm conformitatea proiectelor de digitalizare? Fiecare departament se confruntă cu provocări specifice, de la recrutare automatizată în HR până la fluxuri juridice digitalizate.
Cursul de management in era AI, susținut de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, îți pune la dispoziție, lună de lună, un set de repere clare despre cum să navighezi între reglementări și să integrezi noile tehnologii în activitatea ta. Pornind de la studii de caz bazate pe tehnologii AI utilizate astăzi în companii, vei înțelege cum funcționează aceste soluții, care sunt implicațiile juridice ale utilizării lor și ce riscuri trebuie luate în considerare.
Comentarii articol (0)