ACCES GRATUIT
Revista presei
Vânzările de locuințe au scăzut cu până la 40% față de anul trecut, dar prețurile rămân tot ridicate. Interes scăzut și la „Noua Casă”
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Vânzările de locuințe au scăzut cu până la 40% față de anul trecut, dar prețurile rămân tot ridicate. Interes scăzut și la „Noua Casă”Vânzările de locuințe au scăzut cu până la 40% față de anul trecut, în mare parte pentru că românii iau mai greu credite. De vină sunt și prețurile ridicate de pe piața imobiliară care nu dau semne de scădere.
Faptul că românii ocolesc creditele este confirmat și de interesul mai scăzut pentru programul Noua Casă. Doar 70% din fonduri au fost consumate în mai bine de jumătate de an de la lansarea programului. Anul trecut, fondurile s-au epuizat în primele două luni.
Dobânzile și ratele mai mari îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să își cumpere o locuință.
Tânără:
Sper să scadă, vreau la un moment dat să îmi achiziționez o casă. Să mă pot încadra, așa, cu bugetul meu, și abia după.
Materialele de construcții s-au scumpit odată cu declanșarea războiului de la graniță, iar vânzările scad pe măsură ce dobânzile cresc.
Marea Demisie s-a transformat în Marele Regret: Un sfert dintre persoanele care și-au schimbat locul de muncă își regretă deciziaUltimii angajați care s-au alăturat fenomenului supranumit „Marea Demisie” se chinuie să își găsească un nou loc de muncă mai mult decât se așteptau, iar situația lor duce la apariția unui nou fenomen: „Marele Regret”, scrie Fortune.
Un nou sondaj al companiei Harris Insights and Analytics a analizat experiența prin care au trecut 2.000 de persoane care își caută un loc de muncă, potrivit Bloomberg. Peste 70% dintre ei au spus că a fost mai greu să își găsească un job mai bun decât anticipau înainte să își dea demisia de la vechiul job.
Piața locurilor de muncă este un mediu foarte confuz în acest moment. Din angajații care intenționează să își păstreze locul de muncă, aproape două treimi au spus că acest lucru se datorează faptului că le place ceea ce fac în acest moment și de aceea nu au niciun motiv să plece.
Unul din cinci angajați au recunoscut că nu au un job de vis, dar că salariul și beneficiile sunt prea bune ca să renunțe la ele.
FMI: Perspectivele economiei mondiale sunt mai sumbre decât cele previzionate luna trecutăPerspectivele economiei mondiale sunt chiar mai sumbre decât cele previzionate luna trecută, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional, care citează studii recente privind înrăutăţirea activităţii economice şi a serviciilor, transmite Reuters.
Perspectivele mai sumbre vin în urma înăspririi politicii monetare, cauzate de inflaţia persistent ridicată, de creşterea redusă a economiei chineze, de perturbările din lanţurile de aprovizionare şi de insecuritatea alimentară, provocată de invadarea Ucrainei de către Rusia, apreciază FMI.
Creditorul global a înrăutăţit luna trecută estimările privind creşterea economiei globale în 2023 la 2,7%, de la 2,9%.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)