avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate Pinkmammy

Activitate Pinkmammy

Se calculează la întreaga sumă sau doar la ce depășește 740 lei?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Discuție fraude pe mobil
Ce pot sa fac in cazul in care am fost pacalita de cineva care s-a dat drept operator Orange si mi-a spus ca s-a facut o greseala la factura abonamentului meu, mi-a spus sa introduc pe mobil niste coduri pentru remedierea greselii apoi am constatat ca am incarcat o cartela prepay cu o suma de euro. Cum pot sa -mi recuperez paguba si sa fie pedepsiti cei care au facut asta pentru a nu mai pati si altii ca mine?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne putem proteja dreptul la sanatate, cine ne garanteaza ca vom fi in siguranta dupa ce ne vaccinam si ca nu vom suferi complicatiile despre care se spune ca apar ca urmare a vaccinarii? Cine ne despagubeste daca apar probleme de sanatate ca urmare a vaccinarii? Care sunt drepturile elevilor si prescolarilor in acest caz?Dar ale parintilor? Putem refuza in mod legal vaccinarea pentru copii nostri? Sunt foarte ingrijorata ca vom fi fortati si nu vom putea lua o decizie in cunostinta de cauza. Vom ajunge cobai ca oamenii din lagarele naziste?! Ce putem face?
Răspuns la discuția uzucapiune
va multumesc
situatia este urmatorea:
un lot agricol de 1100mp,a fost mostenit de 2 frati de la un unchi.
Fratii s-au intabulat dar nu au trecut acel teren in registrul agricol. Acel teren este in prezent intravilan.Terenul a fost impartit in doua parcele.
Pe una din cele doua parcele de 520mp de teren s-a construit o casa in care se locuieste si in prezent si o gradina care au fost folosite si intretinute tot timpul de catre unul din fratii mostenitori.
Statul roman printr-o sentinta definitiva a confiscat tot terenul si a construit garaje pe o parte din el, restul fiind ingradit si folorit de mama mea ca gradina de peste 40 de ani.
Noi am facut la legea 10 o intampinare depunind dintr-o greseala actele originale de mostenire. Acum nu se mai gasesc acele acte disparind subit.Avem acte de mana cum se facea in trecut cu 2 martori ca unchiul ne-a dat terenul noua.La cadastru apare ca acel teren a fost al unchiului si apoi apare statul roman ca proprietar.Casa este locuita de cand s-a construit si pina in prezent de catre mama mea ( unul din fratii mostenitori) si se plateste impozit pe 100mp pana cind este in folosinta.Statul roman nu afacut in proces dovada ca unchuil nostru e mort,unde a murit,si cind.deci credem ca afost un proces mincinos.ce ne sfatuiti sa facem mai bine spus cum putem sa ne judecam cu Statul roman? Mentionez ca unchiul a murit in deportare in anul1941.va multumesc.
Discuție uzucapiune
Folosesc de peste 40 ani terenul pe care este amplasată casa proprietate personală și grădina de lângă casă.Terenul respectiv a fost luat de către statul român în mod abuziv în timpul regimului comunist. Uzucapiune se poate aplica aici pentru a-mi recupera terenul și în acte?
mulțumesc mult.
Buna ziua, am si eu o intrebare:
Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit masuratorile în defavoarea noastră cu aproape 3 m pe toată lungimea proprietății. Aceasta s-a vazut abia acum când am cerut altă măsurătoare pentru a-mi construi o casă. Vecinul nu e de acord sa corecteze amplasarea gardului pentru a putea finaliza planul cadastral al terenului conform actelor de proprietate si succesiune. Din acte reiese ca această fâșie de teren este proprietatea noastră ,pe care am și plătit impozit în tot acest timp (ultimii 17 ani ). Este legal sa mutăm gardul construit de noi până la marginea proprietății noastre fără a cere acordul vecinului sau trebuie acționat în instanță pentru a ne recupera terenul ? Menționez ca gardul nu este proprietatea vecinului. Va rog ajutați-mă și spuneți-mi cum trebuie să procedez pentru a -mi recupera bucata de teren, rămânând în cadrul legal. Vă mulțumesc.