avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate nico_mirea

Activitate nico_mirea

Ce intelegeti prin certificat de sanatate? De ce nu ar fi buna o adeverinta de la medicul de familie? Nu scrie in lege ca e necesara o fisa de aptitudini ci un certificat de sanatate. Atat.
Dosarul unui solicitant de locuri de munca in strainatate (cu care se incheie un contract de mediere in cazul nostru) trebuie să conțină minim următoarele documente, conform art. 12, lit. B din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000, privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate:

1. Actul de Identitate, în copie, (cu o valabilitate de încă minim 6 luni de la data depunerii dosarului);

2. Copie dupa Pasaport, dacă e cazul (cu o valabilitate de încă minim 6 luni de la data depunerii dosarului); paginile cu fotografia și cu viza;

3. Adeverință medicală de la medicul de familie "clinic sanatos" și că "nu figurați în evidență cu boli cronice" (Original);

4. Cazier Judiciar sau Declarație pe propria răspundere că nu aveți antecedente penale (Original);

5. Copie dupa Certificatele de Calificare sau Absolvire, dacă se solicită de către angajator;

7. Curriculum Vitae, care se cuprindă cel puțin: nume, prenume, data și locul nașterii, stare civilă, adresa, telefon, studii școlare, activitatea în muncă, limbi străine cunoscute – scris, citit, vorbit - , cursuri de calificare/recalificare absolvite, etc.);
Nu. Nu sunt agentie de recrutare sau agent de munca temprara. Pentru codul CAEN 7810 - Aceasta clasa include listarea locurilor de munca vacante si recomandarea sau plasarea solicitantilor pentru o slujba, in situatia in care persoanele recomandate sau plasate in munca nu sunt angajatii nostri.
Multumesc pentru raspuns. Am avut surpriza ca un inspector de la ITM sa ne ceara si acest document, am cautat in Legea 156/2000 si nu l-am regasit.
Sunt un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 7810 - respectiv activitati ale agentiilor de plasare de forta de munca. Intocmim contracte de mediere pentru clienti. Este obligatoriu sa cerem de la clienti si fisa de medicina muncii (care se solicita la angajare, nu la o mediere) sau este suficienta adeverinta medicala de la medicul de familie?
La data de 17.09.1999 a fost inscris dreptul de ipoteca in favoarea unei banci populare, pentru suma de 10 mil. lei vechi. Am platit datoria, dar nu am păstrat chitanţele. In anul 2002 aceasta a intrat in insolventa, la ora aceasta este si radiata la ORC. Am cerut lichidatorului ajutor in vederea radierii acestei ipoteci, dar ma ignora cu desavarsire. Avand in vedere faptul că datoria este anterioara legii 190/1999, a creditului ipotecar, se prescrie dupa 15 ani. Ce solutii am, ce fel de actiune sa introduc la instanta in vederea stergerii ipotecii, pentru ca vreau sa vand apartamentul. Multumesc.
In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale negarantat. Am platit rate pana la data de 24.06.2009. Banii insa nu i-am folosit eu personal, ca asociat am creditat societatea, care insa a intrat in insolventa in anul 2010. Sunt inscrisa la masa credala, in tabelul definitiv al creantelor cu o suma mult mai mare decat datoria, dar pe care probabil lichidatorul nu va avea de unde sa mi-o mai distribuie. Banca stia de acest aspect. Am reusit sa ma angajez in luna mai 2013. Am primit de la angajator copii dupa o notificare de la un executor judecatoresc si o incheiere judecătorească privind incuviintarea executarii silite. Banca binenteles ca a cesionat creanta, iar creditorul este cu sediul in strainatate si reprezentat legal de o firma de recuperari de creante. Ca si debitor nu am primit nici o notificare din anul 2009 si pana in prezent. Banca imi cunostea noua adresa din anul 2011 cand am procedat la actualizarea datelor cu caracter personal. Deci, ultima rata achitată este la data de 24.06.2009. In contestatia la executare pot invoca faptul că s-a prescris datoria? au trecut mai mult de 3 ani. Incheierea de la judecatorie are data de 18.07.2013. Ce altceva mai pot face? Multumesc.
Intrebarea dumneavoastra este neclara. Daca sunteti interesat insa despre acest subiect la modul general, consultati Legea 85/2006 privind insolventa. Daca sunteti deja in procedura de lichidare, atunci luati urgent legatura cu lichidatorul numit.
Va rog sa aveti bunoavointa sa ma lamuriti daca pentru codul CAEN 7810 - se refera la plasarea de forta de munca in strainatate, de fapt la mediere pentru plasarea de forta de munca, daca intocmesc contract de mediere, pot incasa comisionul pe baza de factura si chitanta sau este nevoie de bon fiscal, implicit de casa de marcat fiscală, deoarece este o prestare de servicii pentru persoane fizice?
Un SRL intra in insolventa, procedura generala, reorganizare judiciara, in data de 21.10.2010. A avut doua contracte de leasing, amandoua reziliate in data de 24.09.2009, dar cele doua autobasculante care au facut obiectul contractelor au fost predate cu procese verbale de predare primire, la data de 18.03.2010. Care este data legala pana la care se calculeaza penalizarile?