avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Emiliap

Activitate Emiliap

Gabrielle Monique a scris:

Dvs. ori inregistrati factura in contabilitate si apoi faceti adresa catre acestia, in cazul in care nu ati incheiat cu ei un contract care prevede anumiti termeni, fie returnati factura insotita de un raspuns prin care le aduceti la cunostinta ca refuzati la plata factura respectiva si temeiul legal. Va pastrati o copie dupa documentele respective si asteptati raspunsul acestora.


Multumesc pentru raspuns.
Dar ce temei legal as avea?
Acum cativa ani ca o societate sa poata sa-si ia licenta de transport marfa pentru nevoi proprii era obligata sa treaca pe la Uniunea Transportatorilor (UNTRR) sa se inscrie in organizatie sa sa platesca cotizatia anuala. Hotie pe fata. In ultimii ani acesta procedura s-a sistat. Acum ma trezesc cu factura fiscala trimisa de catre acesta Uniune a Transportatorilor ca sa platesc cotizatia anuala restanta pe ultimii 3 ani. Daca era o simpla instiintare de plata o aruncam la cos, dar este o factura fiscala inregistrata in contabilitatea lor.
La orice organizatie profesionala cand nu mai platesti cotizatia nu mai esti membru, la astia vad ca nu e asa.
Probabil o sa ma trezesc si cu o somatie de plata, urmata de procedura de executare. Ce fac cu factura? N-am de gand sa o inregistrez in contabilitate. Cum sa scap de acesta problema legal, sa-i fac sa-si anuleze factura si sa ma scoata din evidente.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Răspuns la discuția Refacturare sau nu?
t.simona a scris:

Trebuie refacturat bineinteles cu tva.


In cazul in care refacturez, deoarece valoarea intretinerii contine deja un tva, ar insemna ca mai adaug 24% si il pun pe chirias sa platesca mai mult decat este cazul doar din jocul de hartii.

De ce varianta a doua ar fi gresita? firma proprietara de fapt doar recupereza plata intretinerii!

Multumesc!
O firma platitoare de tva este proprietara unui apartament dat in chirie. Asociatia de locatari emite chitanta pentru intretinere pe numele firmei proprietare (asa se doreste de catre firma) iar acesta trebuie sa recupereze mai departe banii de la chirias.

Intrebare: Este obligata firma sa refactureze c/v intretinere si sa colecteze tva peste valoarea intretinerii? sau este suficient sa ii emita o chitanta proprietarului cu suma exacta pe care a platit-o?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția plateste sau nu plateste TVA?
danike a scris:

la ministerul finantelor publice, d-na Emilia :)

(preda d-nul Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu)


:slap:
Fratele meu a semnat doar actele de infiintare a societatii si contractul de imprumut cu banca, toate celelate documente au fost semnate de asociat.

Fratele meu a fost doar cu numele asociat si administrator, iar acum a aflat de firma este in pragul falimentului cu datorii mari, acest lucru se datoreaza managementului deficitar sau poate chiar frauduros al asociatului.
Cum sa iasa din acesta poveste, asociatul nefiind deacord cu cesiunea partilor sociale?
Răspuns la discuția plateste sau nu plateste TVA?
danike a scris:

imi cer scuze, poate nu m-am exprimat foarte explicit.
poate la primul seminar voi reusi mai multe :)


Unde e seminarul domnule Danike la Avocatnet sau la Camera Consultantilor Fiscali? as vrea sa particip. :D
Fratele meu este asociat cu o persoana fizica X intr-un SRL si este singurul administrator.
Inca de la infiintare el nu a participat la conducerea firmei si nu semnat niciun contract cu clientii si furnizorii sau vreun act financiar.
Acum firma are restante mari la buget cat si un credit ipotecar restant pentru un teren. Daca banca executa firma si ia terenul il poate valorifica doar la 40 % din valoarea imprumutului deoarece preturile au scazut. Acest contract de imprumut a fost semnat si de fratele meu ca urmare a solicitarii exprese a bancii.
Fratele meu doreste sa iasa din acesta societate insa asociatul nu este de accord.

Intrebarile mele sunt:
1.care sunt solutiile legale de iesire din firma in conditiile date cat si retragerea din functia de administrator?
2. firma nu poate plati nici datoria catre buget nici rambursa creditul, in ce fel se resfrang toate aceste asupra lui in lumina OU 54/2010, cat si a altor prevederi legale in materie,
3.il poate urmari banca in nume personal pentru diferenta de credit neacoperita din vanzare?

Multumesc pentru timpul dvs :D

danike a scris:

exact, este vorba de un serviciu, iar firma din tara nonUE va factura fara tva, urmand ca dvs. sa inregistrati taxare inversa.


Am si eu o intrebare pentru domnul danike.
Daca acesta activitate o considera serviciu, acesta activitate este supusa impozitului pe nerezidenti?
Multumesc.
Răspuns la discuția distributie dividente
Multumesc pentru raspuns.
Cred totusi ca n-am fost destul de explicita si mai incerc odata:

Hotararea AGA din Martie 2010, care se depune odata cu bilantul la ONRC, suna asa:
- profitul net 2009 in valoare de 500.000 lei se va distribui 200.000 lei in dividente si restul de 300.000 lei ramane nerepartizat.

Apoi in August 2010 AGA se intruneste din nou si hotaraste:
- profitul net nerepartizat in valoare de 300.000 lei ramas dupa repartizarea din Martie se va repartiza in dividente in suma de 125.000 lei ramananad in continuare nerepartizata suma de 175.000 lei pentru o repartizare viitoare.

Intrebare: Hotararea AGA din August 2010 incalca vreo prevedere legala?
Mi-ar prinde bine baza legla.

Multumesc frumos.