avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru curelea

Activitate alexandru curelea

La Constanta am depus si cei de acolo ma trimit sa depun documentatia laTimisoara nu stiu de ce .Astept raspunsul lor in scris. Multumesc mult.
1.Unde se depune documentatia (formular 020, memoriu, contracte) pentru inregistrarea ca platitor TVA a unei persoane fizice care vinde mai mult de 2 apartamente intr-un an, este detinatorul unui PFA cu un alt obiect de activitate in alt judet decat cel de domiciliu (ca PFA nu este platitor TVA pentru ca nu are cifra de afaceri 220.000 lei)?
Domiciliul este in Constanta iar PFa are CUI eliberat de ORC Timis cu sediul social in timisoara. Mentionez ca activitatea de dezvoltare imobiliara nu poate fi desfasurata ca PFA .
Subventia pentru motorina- 1leu/l, incasata de o societate comerciala care are ca obiect de activitate cultura cerealelor - caen 0111, intra in baza de impozitare TVA?
Firma efectueaza lucrarile agricole cu utilajele proprii.
in codul fiscal la art 137 se spevcifica-
ART. 137 Baza de impozitare pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate în interiorul ţării

(1) Baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată este constituită din:

a) pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii, altele decât cele prevăzute la lit. b) şi c), din tot ceea ce constituie contrapartida obţinută sau care urmează a fi obţinută de furnizor ori prestator din partea cumpărătorului, beneficiarului sau a unui terţ, inclusiv subvenţiile direct legate de preţul acestor operaţiuni;
iar in norme se specifica - ART. 137

18. (1) Potrivit art. 137 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, subvenţiile primite de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat, legate direct de preţul bunurilor livrate şi/sau al serviciilor prestate, se includ în baza de impozitare. Exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată pentru aceste subvenţii intervine la data încasării lor de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat. Se consideră că subvenţia este legată direct de preţ dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) subvenţia este concret determinabilă în preţul bunurilor şi/sau al serviciilor, respectiv este stabilită pe unitatea de măsură a bunurilor livrate şi/sau a serviciilor prestate, în sume absolute sau procentual;

b) cumpărătorii trebuie să beneficieze de subvenţia acordată furnizorului/prestatorului, în sensul că preţul bunurilor/serviciilor achiziţionate de aceştia trebuie să fie mai mic decât preţul la care aceleaşi produse/servicii s-ar vinde/presta în absenţa subvenţiei.

(2) Nu se cuprind în baza de impozitare a taxei subvenţiile sau alocaţiile primite de la bugetul de stat, de la bugetele locale, de la bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat, care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), respectiv subvenţiile care sunt acordate pentru atingerea unor parametri de calitate, subvenţiile acordate pentru acoperirea unor cheltuieli sau alte situaţii similare.

In cazul fermnierilor ne incadram la pct 1 sau 2 din norme?
Exista posibilitatea ca un PFA ce desfasoara activitati agricole- cultura cereale sa-si determine venitul in sistem real in 2013 si nu pe baza normei de venit? Pana la data de 31.01. 2013 am depus declaratia cu venitul estimat si am bifat obtiunea de determinare in sistem real al venitului. Acum sunt obligat sa depun 221 si sa mi se calculeze impozitul pe baza normelor de venit pentru actvitati agricole.
Răspuns la discuția TVA apartamente noi
(12) Prevederile art. 149 din Codul fiscal şi ale prezentului punct se aplică şi de către persoanele impozabile care efectuează operaţiuni imobiliare constând în operaţiuni de livrare, închiriere, leasing, arendare, concesionare şi alte operaţiuni similare, efectuate în legătură cu bunurile imobile.
Cum se face ajustare TVA in cazul apartamentelor noi construite in regie proprie si vandute cu 5%TVA - sunt indeplinite toate conditiile - valoare sub 100.000 euro. suprafata sub 120mp, si cumparatorii au declaratie notariala ca nu detin si nu au detinut alte proprietati.
Pentru materialele de constructii se deduce 24%.
Apartamentele sunt vandute in luna in care se face receptia si intabularea lor..
;):[