avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate gratic

Activitate gratic

Ce declaratii se depun de catre societate si ce contributii se retin la un venit realizat de o persoana juridica din Germania in baza unui contract de consultanta. Mentionez ca locul prestarii serviciului este din Germania, iar societatea romana detine certificat de rezidenta fiscala de la societatea din Germania.
In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de servicii imi aduce certificatul de rezidenta fiscala la data platii.
Discuție prorata TVA
Buna ziua, societate platitoare de tva 24% daca obtin si venituri din subventii de la stat trebuie sa calculez prorata?
cetatean roman cu domiciliul in Romania lucreaza in Italia cu contract de munca, cand vine in Romania cu banii obtinuti in Italia mai trebuie sa plateasca impozit ?
Societatea X incheie cu societatea Y, un contract de cesiune drepturi de folosinta. Concret X a obtinut mai multe autorizatii si avize in baza carora Y urmeaza sa dezvolte si sa contruiasca un parc eolian. Mentionez ca X nu transfera in patrimoniul lui Y nici un fel de activ. In baza contractului de cesiune se emite sau nu factura? Ea este sau nu purtatoare de TVA ? ( Mentionez ca pentru obtinerea anumitor avize si autorizatii X a dedus TVA)