avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Activitate mary2009

Activitate mary2009

Acest principiu " platesti cat consumi " are sustinere legala?
Alfel te-ai putea trezi cu tot felul de datorii .
Ar trebui sa fie valabil si pentru persoane juridice.
Care sunt art. de lege ce reglementeaza conditia de inscris autentic a unui CVC teren?
Am avut doua situatii asemanatoare si am gasit numerele de CF. V-am intrebat ce documente aveti pentru ca unele informatii vin din acele documente, dar nu mi-ati raspuns. In cazul in care nu aveti nici un document ( a fost si cazul meu), va recomand sa mergeti la arhiva electronica a cartii funciare impreuna cu un expert in cadastru. Functie de amplasarea pe hartile vechi, expertul dvs impreuna cu persoana de la arhiva pot determina pozitia imobilului si carte funciara in care ar fi putut fi inscrisa proprietatea. O sa fiti uimit cum pe atunci existau si carti funciare si erau foarte bine organizate. Tot expertul va cauta in opisul Cartii Funciare numele fostului proprietar, va va face copie dupa pagina de CF si veti putea cere extras de CF. Astept cu interes sa ne comunicati daca ati reusit.
Răspuns la discuția Certificat de Urbanism
Multumesc pentru interes. Am deja CU. Probabil il voi contesta in Contencios Administrativ. Astept si raspunsul Min Dezv si Lucr Publice precum si a Comisiei responsabila cu Dezv urbana din Senat
Ce documente aveti pentru acel imobil ( titlu de prorietate, act de mostenire, testament, schite, etc)?
Răspuns la discuția Certificat de Urbanism
Toate articolele enumerate imi sunt deja cunoscute.
Si eu va rog sa ma scuzati, dar dupa parerea dvs. unde ar trebui construite cabanele turistice? Dar schiturile? Dar casele de vacanta?
Va rog sa cititi art.91 din L.18/91 si veti vedea ca anumite constructii pot fi realizate in extravilan.
Legea 50/91 spune ceva de cabane sau case de vacanta?
Scrie doar ca locuintele se vor amplasa in intravilan. Si ca pentru orice investitie urbana este necesara existenta unui PUG, PUZ sau regulament urbanistic.Nu inseamna ca daca aceasta lege nu are prevederi referitoare la anumite constructii, ele sunt asimilate dupa ureche cu altele.
Daca dvs. credeti ca casa de vacanta e locuinta, atunci de ce Legea 64 prevede " locuinte sau case de vacanta "...
Dvs. ce motiv ati avea sa construiti o casa de vacanta sau o cabana turistica in centrul orasului? Si ce v-ati dori sa construiti pe muntele Rarau?
Va pun aceste intrebari nu ca sa va jignesc, ci ca sa va fac sa ganditi logic si sa interpretati corect anumiti termeni.
Răspuns la discuția Certificat de Urbanism
Terenul este mai jos de releul Bucium, langa Schitul Tarata. Nu este drum asfaltat, ci doar pietruit. Se afla la 200m de zona de padure protejata Bucium.
Am cerut certificat de urbanism pentru casa de vacanta sau cabana turistica, deoarece detin teren extravilan cu categoria de folosinta padure. Desi sunt constructii speciale, care se pot construi in extravilan cf. L 18 (fond funciar) si L46(Cod silvic), dl Vericeanu de la Urbanism Iasi considera ca tipul acesta de constructii este o investitie urbana, ca atare solicita trecerea terenului in intravilan si solicita PUZ. Vreau sa contest CU si sa cer unul care sa respecte prevederile legale. Deasemenea doresc sa-l acuz pe arhitectul sef ca sfideaza legea, chiar are lacune in cunoasterea ei si are impresia ca vointa sa poate depasi cadrul legal impunind conditii care , selectiv, restrang proprietarului dreptul de a dispune dupa voina proprie de proprietatea sa. Care sunt pasii si procedurile ce trebuiesc urmate?
Totul a inceput in 2001, cand mama mea m-a rugat sa o ajut. Stia doar ca ar fi avut inainte de nationalizare trei terenuri pe raza judetului Suceava( amplasament aproximativ), ca bunica facuse cerere de reconstituire la Legea 18 /1991 dupa care pierduse toate actele si murise. Nu stia cine este titularul dreptului de proprietate, numarul de CF, nimic mai mult decat ca stia de niste terenuri pe care le-ar fi avut. Am facut zeci de drumuri din Iasi la Suceava, am consultat Cartile Funciare , Arhiva , Registrele agricole in trei locatii diferite,lovindu-ma de indiferenta functionarilor si de limita mandatului lor in functia ce o ocupa, am platit bani grei pentru emiterea si consultarea documentelor, am deschis procese in Instanta , am platit avocati si expertize, totul in baza unor mandate de reprezentare gratuita date de mama mea. Insa eu mai am o sora, care e plecata din tara si care nu a contribuit pana acum in nici un fel la rezultatele obtinute : un titlu de proprietate si doua hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile, favorabile : punere in posesie sau recompensa. Care credeti ca ar fi recompensa justa a muncii si eforturilor mele si ce document ar trebui sa intocmesc cu mama mea pentru a asigura aceasta recompensa, opozabila rudelor mele?
Am HJ ramasa definitiva prin care mi se reconstituie dreptul de proprietate asupra unui teren in natura sau recompensa ( anexele 23-24). Terenul a trecut in proprietatea Fabricii de In , Suceava care ulterior s-a privatizat( SC FIBRACIS SA). Terenul nu e construit, in urma procesului procurorul ar fi putut cere anularea titlurilor de proprietate(am aratat cum, prin documentatia cadastrala intocmita Fabrica de In a acaparat o proprietate pe care era doar utilizator, nu si proprietar).Comisia Locala de fond funciar sustine ca nu are teren la schimb si m-a propus pentru despagubiri. Pana in prezent nimeni nu a beneficiat de despagubiri si nu stiu care este metodologia si legislatia care se aplica.Nici macar cei de la Prefectura Suceava nu au avut bunavointa sa ma lamureasca, mi-au comunicat ca va fi o comisie de evaluare si voi fi recompensata functie de momentul la care am fost expropriata.Invit persoanele cu hotarari asemanatoare sa-si releve experientele si rog persoanele informate : juristi si avocati sa-si exprime opinia vizavi de reglementarile legale.