avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate dy.ciocan

Activitate dy.ciocan

Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot sa am si PFA si II in acelasi timp pe acelasi nume? ....eu sunt deja PFA dar as mai vrea sa fac o activitate dar separata ca sa nu le incurc, si m-am gandit pe II, se poate?
Răspuns la discuția Ref PFA
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, numai ca m-ati bagat un pic in ceata:)...nu stiu exact ce inseamna patrimoniu de afectatiune ... si cum pot sa aflu daca am sau nu am?
Discuție Ref PFA
Buna ziua,


Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune proprire si pe contul PFA-ului?

Dupa parerea mea nu ar trebui, nu?...PFA-ul este considerat o persoana juridica, nu?...Multumesc
Buna ziua. Nu am nici o propritate. Si momentan nici salariu. Am un PFA. Datorez 28.000 lei si bineinteles si taxele de executare de 4000. Ieri am primit un telefon de la banca si au zis ca vor sa cadem la o intelegere, sa reesalonam suma pe cativa ani, dar sa le trimit acte doveditoare de venit.

Daca am cont in banca deschis pe PFA, au dreptul sa imi puna proprire si pe cel de PFA?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, cum ar trebui sa procedez. Din motive salariale, ca sa zic asa, am ramas in urma cu rata la unul din creditele care le am. Ce-i drept am ramas in urma cu cateva luni, dar la inceputul anului am inceput sa platesc iar. Numai ca spre surprinderea mea, am primit acasa, o instiintare de la judecatoria sectorului 3 bucuresti, cum ca banca m-a trimis in executare silita si mi s-a pus proprire pe toate conturile pe care le am.
Abea, ce iesisem si eu la suprafata, dintr-o perioada urata, si am intrat iar.
Se pare ca banca din noiembrie 2013 a trimis dosarul catre un executor judecatoresc, in ainaurie 2014 s-a trimis catre judecatorie si in martie m-au executat....si EU...am aflat abea in ultima faza, finala, adica in martie, saptamana trecuta.
Am sunat la banca, am sunat la executor, nici unul dintre ei nu prea sunt maleabil. I-am intrebat de ce nu m-au anuntat in vreun fel, poate reuseam sa rezolv cuma, sa nu se ajunga aici, sa mai platesc si taxe de executare. Se pare ca cica nu sunt obligati sa ma anunte, si ca eu trebuie sa le platesc acum.
Va rog, un sfat, cum sa procedez. Le-am propus o esalonare a sumei restante in rate, dar banca zice ca e treaba executorului, executorul zice ca e treaba bancii...si nu primesc nici un raspuns concret. Pot sa contest cumva?....sau sa fac ceva?
Discuție contract euro
Buna seara,

As dori sa va intreb...in cazul in care am imprumutat 2000 de euro unei persoane prin contract notarial (durata contractului fiind de 3 luni) in care am scris ca nu se percepe dobanda, iar persoana respectiva a intarziat cu plata 2,5 ani, pot sa ii cer dobanda sau penalizari minime conform legii?

multumesc
Răspuns la discuția Ref plangere penala
din cate am vb si cu executorul se pare ca somatie care i-a trimis-o pentru executare pe imobiliara expira pe 10 martie.

Deci, daca nu plateste pana atunci, executorul o sa ii scoata la licitatie teren, casa ce are pe numele lui, nu? Si , stiti cumva cam cat mai dureaza si etapa asta?
Si daca nu reuseste sa vanda nimic, ce se intampla?
Răspuns la discuția Ref plangere penala
Deci dvs spuneti ca cel mai bine este sa continui cu executarea pe imobiliara?
Răspuns la discuția Ref plangere penala
Multumesc pentru raspunsuri.

Eu as fi vrut sa ii fac plangere penala, in ideea ca s-ar fi speriat si mi-ar fi platit. Stiu ca nu prea am cum sa recuperez banii prin aceasta plangere, dar nu inteleg de ce se recupereaza asa de greu banii. Se fac 3 ani anul acesta.

O sa merg mai departe cu executarea, sper sa rezolv ceva. Multumesc
Buna ziua,
Am si eu o mica problema. Acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu niste bani. Am facut un contract la notar, care este direct titlu executoriu. Individul nu mi-a inapoiat banii nici pana in ziua de azi. Am fost la un executor, i s-a pus oprire pe salariu, dar care e o suma foarte mica, avand in vedere ca are salariul minim pe economie.

am vorbit cu executorul si a zis ca o sa faca demersul si pentru a pune sechestru pe propritate, se pare ca are un teren si o casa.

Intrebarea mea este, daca pot sa ii fac si plangere penala. In contractul de la notar spune ca daca nu restituie banii se va pedepsi conform codului penal articolul 315.

Ce pot sa fac? ca sa imi recuperez banii? Multumesc