avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract euro
Discuție deschisă în Executare silită

contract euro

Buna seara,

As dori sa va intreb...in cazul in care am imprumutat 2000 de euro unei persoane prin contract notarial (durata contractului fiind de 3 luni) in care am scris ca nu se percepe dobanda, iar persoana respectiva a intarziat cu plata 2,5 ani, pot sa ii cer dobanda sau penalizari minime conform legii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: danielrotarurzd , utilizator 17:09, 19 Mai 2011
Puteti sa mergeti la un executor sa cereti executarea silita, poate se prescrie si nu mai aveti ce sa-i cereti...
trebuie sa puneti titlul in executare fiindca in termen de trei ani de la data scadentei imprumutului dreptul de a cere executarea silita se prescrie.
din moment ce ati specificat expres ca imprumutul se acorda fara dobanda nu o mai puteti cere.
e problema dvs. ca inca nu ati pus in executare contractul fiindca nu s-a respectat termenul de rambursare.
penalitatile sunt interzise in contractele de imprumut incheiate intre persoane fizice deci chiar daca le scriati nu le puteati cere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Problema amalu amalu Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema : In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)