avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate allessandra

Activitate allessandra

Va multumesc pentru raspunsurile dvs.! O singura intrebare as mai avea: daca firma ia fonduri europene, poate trimite oamenii in somaj?
Buna ziua. Faceti probabil referire la "Art. 65. - Concedierea pentru motive obiective
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă."

In acest caz, se ia somaj si salarii compensatorii? De dat in judecata firma respectiva se poate da ?
La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse localitati. Ce poate face sotul meu aducandu-i-se la cunostiinta desfiintarea postului sau? A semnat doar o hartie cum ca a luat la cunostiinta ca se fac recrutari interne, se va da concurs. El nu vrea sa plece. Cum i se va desface contractul de munca, cu ce articol si litera de lege si daca este bine sau nu sa semneze (probabil i se va baga sub nas ca "e acordul ambelor parti" ca sa poata lua salariile compensatorii). Putem da cumva anume firma respectiva in judecata? Multumesc, astept cu "sufletul la gura" raspunsurile Dvs.
Răspuns la discuția Taxa de succesiune
Am fost la un notar, mi s-a spus 1000 lei taxa dupa tata, iar dupa mama 700lei. Vroiam sa stiu alte preturi si daca sunt si alte costuri suplimentare. Multumesc pt raspuns.
Buna ziua. Se implinesc 14 ani de la decesul tatalui, iar in luna mai, 2011, a decedat si mama. Sunt unicul mostenitor. Dupa decesul tatalui nu s-a facut nicio succesiune. Trebuie sa fac dupa ambii parinti acum. Ce acte, ce taxe trebuie sa am, respectiv sa platesc, pentru a intra in posesia mostenirii. Va multumesc, astept raspunsurile Dvs.
Buna! Poti sa duci si pentru sotul tau o adeverinta in care sa arati ca nu are servici si ca se afla in intretinerea ta.
Ce se intampla cand nu sunt verificate aceste deduceri, unde se poate reclama si cine este tras la raspundere pentru uz de fals in acte si declaratii?
Mi se opreste lunar o suma mica din salariu, pentru cotizarea la sindicat. Ce drepturi imi dispar odata cu retragerea ca membru din sindicat avand in vedere ca firma la care lucrez nu mai are contract colectiv de munca. Va multumesc si astept raspunzurile dvs.!
Răspuns la discuția Mama poate pierde copilul?
Daca se constata casatoria nulitate (ceea ce nu e cazul, cei doi convietuind si inainte de casatorie, iar dupa casatorie a mai trecut ceva ani pana a ramas sotia insarcinata), ce inseamna? se mai dezbate problema copilului? probleme de sanatate a tatalui cum se pot scoate la iveala daca exista?
Sunt mai multe probleme de discutat.
1. Am semnat un acord acum 6 ani cu termoficarea ca din acel moment nu mai beneficiez niciun servici din partea lor. (daca sunteti draguta veti cauta o lege care zice clar ca nu poti fi obligat sa cumperi ceea ce nu ai nevoie).
2. Stau la ultimul etaj.
3. Nu sunt calorifere pe scara blocului.
4. Tevile de la subsol sunt izolate.
5. Nu toti posesorii de centrale termice platesc aceasta caldura. Daca majoritarii dintr-o asociatie sunt cu centrale, se face o mica sedinta, a se citi scandal, iar administratorul renunta la asemenea pretentii (asta a fost valabila si in iarna anului 2008-2009.
6. Ce pot face sa scap de asemenea povara. A se citi pret umflat la un serviciu de nimic.
7. La randul meu pot eminte pretentii ca imi incalzesc vecinii iarna, eu avand caldura mai multa decat ei in casa, iar vara sa le cer din nou bani ca le racoresc peretii, avand si aer conditionat?
8. Unde se duc banii si de ce nu se fac controale adevarate celor ce cer subventii de la stat si au in fata blocului masini parcate si apartamente date spre inchiriere (unii sunt patroni sau angajati la negru)?