avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate Alin-Rãzvan Pîrnac

Activitate Alin-Rãzvan Pîrnac

Daca veti avea calitatea de parat depunerea unei intampinari prin care aratati ca sunteti de acord cu divortul este suficienta, in sensul ca nu trebuie sa va mai prezentati in fata instantei.
Răspuns la discuția Citatie
Daca in urma acestei citatii nu se prezinta, va fi citat din nou, eventual cu mandat de aducere, insa dumneavoastra v-au notat datele personale pt a face dovada ca procedura de citare s-a indeplinit. Nu puteti fi sanctionat cu amenda deoarece nu aveti vreo calitate in cauza de fata.
Scuza ca nu a primit citatia o poate invoca pt a scapa de o amenda care i s-ar aplica in cazul in care nu se prezinta, insa nu are repercursiuni asupra dumneavostra.
Răspuns la discuția Agresiune. Ce este de facut?
Mergeti la politie si depuneti plangere impotriva agresorului in termenul legal prevazut de lege. In functie de zilele de ingrijire medicala specificate in certificatul medico-legal se va stabili incadrarea juridica a faptei.
In cadrul procesului penal vă puteti constitui parte civila solicitand daune morale si materiale.
Puteti declara recurs in termen de 10 zile de la data la care v-a fost comunicata solutia data in prima instanta.
Răspuns la discuția reabilitare
In cazul de fata nu aveti antecedente penale asa ca puteti lucra in politie.
Răspuns la discuția despagubiri
Poprirea pe salariu este una dintre modalitatile de executare silita. Prin ce modalitate il veti executa silit pe debitor ramane la latitudinea executorului judecatoresc.
Punerea in miscare a actiunii penale pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, astfel ca sesizarea politiei nu are niciun efect cu privire la comiterea acestei infractiuni.
Răspuns la discuția Refuz restituire masina
In cazul de fata puteti depune plangere penala impotriva celui care refuza sa va restituie masina pentru savarsirea infractinii de furt.
Răspuns la discuția martor cu avocat
Sunteti propus ca martor in cauza respectiva asa ca nu aveti nevoie de avocat. Intr-un proces doar partile pot fi reprezentate de avocat. Martori doar se prezinta si sunt audiati in legatura cu ceea ce stiu despre cauza respectiva.
Răspuns la discuția copurere de minori?
In cazul de fata nu poate fi tras la raspundere pt infractiunea de coruptie sexuala (art. 202 Cp).