avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate sava elvira

Activitate sava elvira

Doresc sa aflu cum se poate face corectura la un certificat de mostenitor.Va prezint mai jos situația de fapt.Dupa decesul soacrei mele în data de 15 sept 2000 s a întocmit un certificat de mostenitor în care s a menționat o adeverință pentru 6 ha de pământ, menționez ca la acea data nu a fost eliberat titlul de proprietate.,după 1 an și 7 luni în data de 20 mai 2001 s a eliberat un supliment la acel certificat de mostenitor prin care s a făcut partajul menționând aceeași adeverință.,în momentul eliberării de către prefectura a titlului de proprietate acesta era antedatat 9 martie 2001.Dupa decesul sotului in anul 2023 am deschis succesiunea,dar notarul I mi solicita rectificarea certificatului din 2001 cu titlul de proprietate.Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez.Va mulțumesc.
Dezbaterea CM din 2001 este a soțului dar la data emiterii acestui document 05 2001 dovada proprietății a 8 ha de teren s a făcut în baza unei adeverințe, Când a primit titlul de proprietate acesta era antedatat cu 03 2001 .Soțul a decedat acum 11 luni și notarul I mi cere sa merg sa rectific CM al soțului cu titlul de proprietate ,am fost iar notarul care l a emis solicita din dezbaterea mostenirii pt care trebuie sa achit 6000 lei.Doresc sa știu dacă mai este alta cale de urmat.Multumesc anticipat pt răspuns.
Mulțumesc mult pentru răspuns, sunt din Vaslui.
Cum se poate face o rectificare a unui certificat de mostenitor?La data când s a întocmit suplimentul la certificatul de mostenitor și anume partajul nu exista titlul de proprietate(21 05 2001 )pământul fiind înscris pe baza unei adeverințe,în momentul primirii titlului data emiterii era( 05 03 2001) ,Soțul a decedat iar notarul vrea rectificarea certificatului de mostenitor cu titlul de proprietate.Va rog sa ma îndrumați ce pot face în acest sens,am fost la cabinetul notarial care a întocmit certificatul și mi s a spus ca trebuie făcută din nou dezbaterea mostenirii și sa achit 6000 lei.va mulțumesc pentru răspuns.
Discuție Mostenire
Detin impeuna cu sora mea o casa si terenul aferent in proportie de 5/8 eu si 3/8 sora mea care a decedat acum 9 ani. Sora mea are doi copii dar nici unul nu este interesat sa faca succesiunea pe ntru cele 3/8 al mamei lor, eu as dori sa vand dar sunt legata de nepasarea celor doi nepoti. Ei nu sunt impotriva dar spun ca nu au bani si timp pentru. a face succesiunea, si spun sa ma ocup eu. Stiu ca nu este posibil asa ceva, ce ma sfatuiti sa fac. Multumesc anticipat.
Va prezint urmatoarea situatie: in anul 1976 mama a decedat sa facut succesiunea de pe urma mamei ,sora si tatal meu au cedat in favoarea meaobtinand 1/2 din tr-un imobil si terenul de 336mp,.in anul 2000 a decedat si tatal meu iar in urma succesiunii am obtinut 1/2 din partea tatei iar sora mea cealalta parte de 1/2.In anul 2010 a decedat si sora care are doi copii si traieste si sotul.Eu la ora actuala detin 75% din teren si casa doresc sa ies din indiviziune .nu stiu cum sa procedez.Mentionez ca urmasii sorei mele nu au facut nici acum succesiunea dupa ea si nici nu vor sa o faca.
Am incheiata o asigurare a locuintei la Asirom pe 5 ani de zile(expira la data de 06 octombrie 2016) in cadrul politei sunt cuprinse clauze facultative dar si riscurile obligatorii din PAD ,acum asiguratorul spune ca sunt obligata sa inchei pana la data de 06 octombrie 2015 si polita obligatorie si sa platesc aceeasi rata ca pana acum plus 20 de euro suma pentru PAD..
Conform Legii 191/2015 pentru politele multianuale obligatia de a incheia PAD intervine la prima aniversare anuala ,ce inseamna aceasta?.
Va multumesc.
Discuție mostenire
Buna seara As dori si eu un sfat.Am mostenit la decesul mamei 1/2 dintr-o casa (sora mea si cu tatal meu a cedat in favoarea mea),dupa decesul tatalui din cota de 1/2 a sa am mostenit 3/8 ,sora mea 3/8 iar a doua sotie a tatalui meu 2/8 cota pe care ulterior mi-a donato mie sora mea a ramas numai cu cota de 3/8.Acum 3 ani a decedat si sora mea ea avand 2 copii care refuza sa faca succesiunea dupa moartea mamei lor.As dori sa vand imobilulu si nu stiu cum sa procedez.Va multumesc anticipat
Buna seara,
Am incheiata o asigurare facultativa a locuintei valabila pana la data de 06 octombrie 2011,asigurare care include si riscurile din asigurarea obligatorie.
In acest caz mai sunt obligata de a incheia o asigurare obligatorie anul acesta?
Va multumesc pentru raspuns.
Discuție mostenire
detin o casa obtinuta prin mostenire de la parintii mei,si un teren obtinut prin reconstituire cf Legii18/1991 (de la bunicii materni).As dori sa aflu daca pot dona aceste proprietati nepoatei mele fara a fi nevoie de semnatura sotului ,sau daca in urma decesului meu ar mosteni aceste proprietati sotul meu sau fiica lui din alta casatorie .Va multumesc anticipat.
Cum ma sfatuiti sa procedez.