avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate cavallis

Activitate cavallis

Avem giga la scara si impartim la cei bransati per cota suprafata utila, debransati sa hotarat cota zero.

Nu avem citire ISTA sau repartitoare la calorifere.

Cei de la ISTA sa ne faca un SET al tuturor tevilor scarii, sa calculeze cat consuma si pierde caldura scara per total (cu bransati, debransati, ap izolate sau nu, tevi izolate -ingropate in perete - neizolate, incadrare ap, etc ...sa ne dea o baza de calcul per fiecare ap in parte (consider ca asa toata lumea va plati cat ii revine).

w_v_w_v a scris:

In momentul asta aveti servicul de citire de la ISTA sau nu?
Din moment ce spuneti ca fiecare adauga cati elementi vrea el... nu cred ca aveti decat impartirea la comun.
Eu cred ca este normal sa aveti 0% procentul. Ia ziceti cand e o avarie la CET cine pe cine incalzeste?Cand o sa fie doar unul bransat la CET ar fi normal sa platiti toti procent de parti comune?Poate ca cel care are centrala porneste ca ii e frig inainte de pornirea CET cu 3 saptamani inainte. Si nu cred ca cere vreun ban de la ceilalti.
Daca celor care pierd caldura nu le convine sa-si izoleze pierderea de caldura.

La noi este 0 pentru cei cu surse proprii si cam 3% procentul de parti comune care se imparte doar celor care sunt la centrala comuna.
Inventarierea facuta de ISTA este simpla dar costisitoare.
Noi avem tevile izolate in subsol si cele verticale in zid.
Am stabilit noi sa fie asta procentul am transmis poze la ISTA cu tevile izolate din subsol si cele orizontale care ies in case din zid sa vada ca sunt cele verticale in zid si gata altfel plateam aiurea...

La dumneavostra daca sunteti in retea centralizata o sa zica ca se aplica ordinul 343/2010 si acolo e jale. daca nu aveti tevile inventariate e ditamai procentul si daca le aveti e rau oricum.
Altfel va costa o gramada bani sa inventarieze ei.
Eu abia am mentinut cu greu 2.69 lei pe repartitor Plus tva pret de citire. adica 3.2 lei final pret de citire pe calorifer.
Mai bine stabiliti dumenavoastra de comun acord si gata.
Nu vad ce avantaj va poate aduce ISTA. O sa ajungeti sa va dati foc singuri la valiza. O sa se certe si cei contorizati singuri intre ei.
Adica O SA II AVETI SUPARATI SI pe cei bransati si pe cei debransati.

In centru Bucurestiului la Victoriei in spatele Orange nu avem contorizat nimic. Caldura la comun apa fara apometre pe persoane. Si intretinerea ajunge mai ieftin ca in oricare alta parte a Bucurestiului contorizata la reteua CET .
305 lei pe Decembrie 2018 la 85 m2.
Culmea e ca toate apartamentele au si cam la fel 85 88 m2 si probabil de lene le considera egale. Si ca bonus nici Nu exista penalizari.
Adica nu se complica si nu are batai de cap si toti sunt multumiti. Administratorul Din blocul victoriei locuieste 2 blocuri mai incolo si el plateste cam 800 lei intretinerea ca are Repartitoare pe calorifere.

Asoc cu 20ap, 10bransati-10debransati, actual procentul pt cota parte cei debransati este zero%(hotarare luata acum cativa ani in AG), la sed.AG reconvocata de inceput de an(7prezenti)la ultimul punct de pe ordinea de zi au ridicat problema schimbarii procentului de la 0 la 10 incepand cu luna feb.

- Mentionez ca cei bransati au mai toti un nr de elementi mult mai mult decat era prevazut initial(3-5-7elementi - acum au mai toti cam 10in fiecare camera) iar cei debransati considera ca procentul de 10% e prea mult fiind nevoiti sa plateasca din surplusul de conform al celor bransati, altii ar scoate apa din calorifere pentru a se spala sau a arunca in wc (acest lucru iar marind factura de caldura a scarii).
-avem coloanele pe verticala schimbate (cam de 4-5ani), in urma schimbarilor aceste coloane avem o eficienta de aprox10% fata de cand erau cele vechi si cam infundate.
-in subsol, coloanele sunt izolate (niste tuburi stil buret-plastic), de cand s-au izolat tevile din subsol, se simte ca pe scara e mai racoare iar in subsol nu mai e asa de cald ca inainte(te sufocai de cald, daca aveai ceva de reparat sau verificat ceva in subsol)
-in sedinta, pentru ca erau putini( 7din20 - 5bransati si 2debransati), sa hotarat se face faca un tabel prin care sa se intrebe toti proprietarii de pe scara, insa multi debransati sunt ap de vacanta.
-pe scara de 2ani, avem gaze si au inceput sa apara ap care au centrala pe gaz(momentan fiind 4ap)

-intrebari:
1) se poate modifica procentul de la 0% la 10%sau alt procent in timpul iernii?
2)daca eu ca presedinte, as convinge toti proprietatii sa apelam la serviciul ISTA, sa ne faca un inventar la tot traseul scarii si sami dea tabel cu procentul fiecarui ap in parte, astfel prin acest tabel fiecare ap va avea cota parte si as evita discutiile in contradictoriu pe tema procentului? insa acest inventar presupun ca pana se va finaliza se termina iarna(caldura in sistem centalizat) ?
3)sa zica fiecare proprietar in parte ce procent doreste, eu sa fac media ?
4)sau ce variante de lucru ar fi sa le urmez ?
Răspuns la discuția Ajutor incalzire
cei de la primarie / birou sociale vor ca noi presedintii...sa scriem nr.pers si nr.cam. ale apartamentului in dreapta sus colt, apoi sa semnam si sa stampilam...adica sa confirmam ca sunt X pers si N camere ...cu toate ca N camere reise din copia dupa actul casei depus la dosar ajutor caldura...iar nr.pers stiu ca nu e cel real dar nu vrea sa recunoasca acel proprietar.
Insa am gasit modalitatea de a nu mai semna : iam dat proprietarului o Cerere pe Propria Raspundere conf.codului penal (seamana cu cele notariale) in care sa declare numarul de pers.pe care il doreste el ...si in baza cerereii respective si a contractului casei de la dosar asociatiei, ii voi elibera o adeverinta ca am luat la cunostiinta de cele declarate de el si sai foloseasca la primirea de ajutor caldura....in caz de reclamatii sa raspunda direct el. Ca doar daca suntem presedinti sau administratori, nu o sa stam la usile oamenilor sa vedem cine intra si nu mai iese noaptea, adica cati raman sa doarma ca sai trecem pe lista.
Răspuns la discuția Ajutor incalzire
la mine e invers cu nr pers, ei spun si sustin ca sunt mai putini...adica cei care au venituri nu locuiesc si cei fara sau venituri mici locuiesc, asta ca sa se incadreze cu ajutor sau ajutor in cuantum cat mai mare.Nu ar fi problema, doar ca acel formular completat pt ajutor caldura se cheama ''Cerere pe propria raspundere'' si in caz contrar raspunde penal...dece eu ca presedinte sa stamplize/semnez ceva care nu am rubrica, nu sunt obligat de formular...adica cei responsabili cu controlul sa ''scoata castanele'' cu mana noastra...asta in caz ca se dovedeste ca nea X a mintit in declaratie.
Răspuns la discuția Ajutor incalzire
Cei de la primarie obliga presedintii sa completeze in dreapta sus, nr cam.ap si nr pers, sa semnam si sa punem stampila asociatiei...cu toate ca nu avem rubrica pt asa ceva. Este legal? suntem obligati noi presedintii sa facem aceste completari cu toate ca nu avem rubrica ? de ex. la mine in asoc ar fi un ap care declara ca sunt Xpersoane dar real ar fi X+1pers, ca nu am cum verific cati stau defapt in ap, cati intra noaptea in ap pt a dormi, ca sa zic asa...cand i sa atras atentia ca ar fi mai multi decat sunt pe lista, a sarit in sus ca nu e adevarat, ca sunt X si nu X+1pers.... si atunci noi presedintii suntem pusi sa contra semnam eventualele greseli ale lor ca sa poata beneficia de ajutor pt caldura ?
Atunci dece acel formular se cheama - Cerere pe propria raspundere, la final chiar spune ca se raspunde conf.codului penal.
Dece sa conditioneze aprobarea cererii de acele completari din partea presedintilor ? cei de la asistenta sociala ce pazesc prin birouri? asteapta sa li se ''mareasca si mai mult panza de paianjan pe picioare'' ???
nici unul nu are asigurare care sa cuprinda inundatiile vecinilor...posibil sa aiba acea asigurare obligatorie in caz de calamitate (cu cele 3),,,oricum...astept sa fiu informat oficial, ca sa pot da oficial o comunicare celui de la et.3, eventual cand vine cel de la et.4 sal instiintez de pretentiile ridicate de cel/cei afectati....urmand ca sasi reglemeze problemele intre ei , personal.
pana acum nu am primit nici o hartie la asoc...dar urmeaza so primesc de la cel de la et3., unde am si semnat ca vecin/martor...dar am facut mentiune ca presedinte ca va primi o comunicare cu situatia cum a fost de sa ajuns la problema lor + prop.et.3 va dovedi cu poze ce pagune are.

celui de la et3 iam zis ca in acest caz e problema lor directa cu cei de la et4. insa nu prea vor sa inteleaga si vor veni la asoc cu cereri/hartii....insa vor primi raspunsurile conform situatiei, chiar daca le convine sau nu. (de ex..si eu am fost inundat de vecinul de deasupra....si am rezolvat direct problema cu el, nu prin asoc....ca problema a fost din teava lui privata, nu din coloana).
prop.et.3 a facut un PV de constatare in care isi explune daunele si cumva situatia de cum sa ajuns, stiind detalii de la mine(presedinte)....plus ca are ceva martori de pe scara ca intradevar are daune in ap.
ma pus sa semnez pe acel PV, insa eu am scris cu alt pix si culoare -MENTIUNE, ca intradevar daunele sunt reale si ca voi da un comunicat prop.3 cu situatia cum a fost (coloane verticala - bun comun e ok / furtun racord prop4 defect si picurand a inundat la 3 si pete umezeala la 2)...ca acea zona teava cu defectiuni e proprietate privata si nu intra in atributiile asociatiei. e OK asa ?
buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, umpic pe hol si sufragerie celui de la 3 (care si asta e plecat din tara). problema sa aflat ca ajunsese umezeala la cel de la 2, noroc ca cel de la 4 lasase cheia la o ruda de a venit in vizita la ap celui de 4, gasind apa sub masca bucatarie (neavand roobinet general din bucatarie inchis). Dupa ce a inchis cel de la 4robinetul general din bucatarie, umezeala la 2 a inceput sa dispara. Insa cand a venit cel de la 3, si a vazut ap ''varza'', vrea sa i se repare ap dar stiind ca cel de la 4e plecat din tara, a venit la asoc cu pretentia ca e problema asociatiei si ca eu ca presedinte sal oblig pe cel de la 4 sai repare ap.

Mentionez ca problema nu era de la coloanele verticala, ci de la furtun racord de sub ghiuveta bucatarie, caci prop.de la4 nu a inchis robinet.

Asociatia are vreo resposabilitate in acest caz?ca prop.nu are grija de instalatia proprie din ap.
sau ce este de facut?

Va multumesc anticipat !!!
am o problema: suntem o asoc doar pe o scara, zilele urmatoare presedintele trebuie sa plece din tara pt o perioada(1-3luni), nu ar fi nimeni care sa ii tina locul...
1/poate comitetul sa hot. ca "interimatul" pe aceasta perioada sa fie preluat de cineva din familia presedintelui? ( fiind la curent cu toate cele din asoc - negocierile in curs cu firmele pt hidroizolare terasa scarii / negocieri acte aditional cu firma GSM care detin antene pe bloc / alte chestii legate de asoc)
2/sau daca se face tabel nominal in loc de AG si lumea semneaza ca sunt de acord,,, se poate acest "interimat"?