Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3...

buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, umpic pe hol si sufragerie celui de la 3 (care si asta e plecat din tara). problema sa aflat ca ajunsese umezeala la cel de la 2, noroc ca cel de la 4 lasase cheia la o ruda de a venit in vizita la ap celui de 4, gasind apa sub masca bucatarie (neavand roobinet general din bucatarie inchis). Dupa ce a inchis cel de la 4robinetul general din bucatarie, umezeala la 2 a inceput sa dispara. Insa cand a venit cel de la 3, si a vazut ap ''varza'', vrea sa i se repare ap dar stiind ca cel de la 4e plecat din tara, a venit la asoc cu pretentia ca e problema asociatiei si ca eu ca presedinte sal oblig pe cel de la 4 sai repare ap.

Mentionez ca problema nu era de la coloanele verticala, ci de la furtun racord de sub ghiuveta bucatarie, caci prop.de la4 nu a inchis robinet.

Asociatia are vreo resposabilitate in acest caz?ca prop.nu are grija de instalatia proprie din ap.
sau ce este de facut?

Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: florea_ctin , utilizator 11:15, 11 August 2014
Buna ziua,
NU, asociatia nu are raspundere dar trebuie sa sprijine pe cel de la 3 ca sa-si repare apartamentul pe cheltuiala celui de la 4.
Daca nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila, cel de la 3 va trebui sa-l actioneze in instanta pe cel de la 4 pentru recuperarea pagubei.
Presedintele si administratorul nu sunt "mama ranitilor", fiecare proprietar trebuie sa isi rezolve singur problemele, ei au pretentia sa scoata castanele din foc cu mana altora.
Nu aveti nici o obligatie, daca nu are asigurare a apartamentului, poate sa il dea in judecata pe vecin, nu sa va faca sa va pierdeti timpul!
prop.et.3 a facut un PV de constatare in care isi explune daunele si cumva situatia de cum sa ajuns, stiind detalii de la mine(presedinte)....plus ca are ceva martori de pe scara ca intradevar are daune in ap.
ma pus sa semnez pe acel PV, insa eu am scris cu alt pix si culoare -MENTIUNE, ca intradevar daunele sunt reale si ca voi da un comunicat prop.3 cu situatia cum a fost (coloane verticala - bun comun e ok / furtun racord prop4 defect si picurand a inundat la 3 si pete umezeala la 2)...ca acea zona teava cu defectiuni e proprietate privata si nu intra in atributiile asociatiei. e OK asa ?
Poate e Ok sau nu. Daca ati fi scris mai clar si nu cifrat se intelegea mai bine ce vreti sa faceti.
Eu, ca presedinte, l-as indruma pe cel de la etajul 3 sa discute cu cel de la etajul 4.
Daca cel de la etajul 3 vrea ceva, o lamurire, o hartie, o sustinere, o confirmare.. de la asociatie, l-as indruma sa faca o solicitare scrisa in acest sens. Adica sa solicite in scris presedintelui asociatiei ceea e vrea. Iar presedintele va formula un raspuns.
L-as indruma si pe cel de la etajul 2 sa faca acelasi lucru si sa aiba pretentii la cel de la etajul 3 pentru ca si cel de la etajul 3 este vinovat ca a lasat apartamentul nesupravegheat si din apartamentul lui a ajuns apa la cel de la doi.
A facut cineva vreo solicitare scrisa catre presedinte la care sa-i raspundeti?
pana acum nu am primit nici o hartie la asoc...dar urmeaza so primesc de la cel de la et3., unde am si semnat ca vecin/martor...dar am facut mentiune ca presedinte ca va primi o comunicare cu situatia cum a fost de sa ajuns la problema lor + prop.et.3 va dovedi cu poze ce pagune are.

celui de la et3 iam zis ca in acest caz e problema lor directa cu cei de la et4. insa nu prea vor sa inteleaga si vor veni la asoc cu cereri/hartii....insa vor primi raspunsurile conform situatiei, chiar daca le convine sau nu. (de ex..si eu am fost inundat de vecinul de deasupra....si am rezolvat direct problema cu el, nu prin asoc....ca problema a fost din teava lui privata, nu din coloana).

Alte discuții în legătură

Teava comuna canalizare verticala bloc - curgeri siroite de apa claudiustan claudiustan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt problema cu teava de canalizare verticala a blocului de la bucatarie. In interiorul saftului de tevi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, vin cu o mare intrebare la dumneavoastra... De curand, mai precis de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament la etajul 4(bloc cu 4 etaje). ... (vezi toată discuția)
Structura bloc afectata - nimeni nu isi asuma responsabilitati, ce trebuie facut? patrit patrit Buna ziua, In urma cu 2 luni, mi-am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi la etajul 3, prin \"Prima Casa\". A doua zi dupa ce m-am mutat, a plouat iar ... (vezi toată discuția)