avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru9591

Activitate alexandru9591

În anul 2021,am avut 10 luni de concediu medical cu cod 114 și două luni lucrate. Am dreptul la concediu de odihnă pentru anul 2021? Cu mulțumiri!
Copilul major, poate locui în locuința părinților fără viză de flotant?
Care sunt condițiile acordării pensiei viagere,pe care ar putea-o primi o persoană,de pe urma mamei decedate,dar beneficiară a legii urmașilor celor deportați în perioada războiului din Cadrilater?
Avem certificate de mostenitor.
Impreuna cu sora mea, am mostenit de la mama un apartament . Sora este plecata de multi ani in strainatate si nu are intentia sa revina in tara. Vrea sa imi cedeze partea ei de mostenire. care sunt modalitatile ? Este necesara prezenta ei ,sau este suficienta o imputernicire legalizata in tara ei de domiciliu actuala?
Legea 61/1991, art 2 alin 25, prevede ca tulburarea fara drept a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma, constituie contraventie, penalizabila cu amenzi intre 200 si 1000 de lei.
Ce inseamna, in litera legii, " tulburarea fara drept" ? Pentru ca inafara orelor de liniste, toata lumea are impresia ca poate darama blocul, pentru ca legea le permite .
Răspuns la discuția concediul fara plata
Va multumesc pentru raspuns!
La firma la care lucrez inca, am depus un preaviz de demisie de 20 de zile. Nemaiavand zile disponibile din concediul de odihna, imi pot lua zile de concediu fara plata, fara a intrerupe desfasurarea preavizului ?
Fiica mea, locuieste si munceste in Republica Turca a Ciprului de nord. Este casatorita si are un copil de 13 luni. In primavara, ar dori sa trimita copilul, impreuna cu bunica, in Romania, pentru o perioada nedeterminata. Copilul,are act de identitate si pasaport, emise de ambasada Romaniei din Nicosia. Exista vreun motiv legal pentru ca aceasta calatorie sa nu fie posibila?
Răspuns la discuția cedare succesiune
Deranjez prea mult, daca va rog sa imi spuneti si care ar fi metoda cea mai facila de a face aceasta instrainare? Donatie, vanzare sau pur si simplu cedare.
Va multumesc anticipat!