avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate neluchiru

Activitate neluchiru

Bună ziua.
Am următoarea problema, legata de o moștenire, între doi frati:
-in urma morții unuia dintre părinți, prin succesiune, cei doi frati au primit cota parte dintr-un apartament.
Între timp, părintele rămas în viata, ia lăsat unuia dintre frați (cel care avea grija de ea), și partea ei din apartament, urmând ca respectivulsa între în posesie dupa moartea acesteia. Totodată, părintele rămas în viata a întocmit testament, pt celelalte bunuri (un loc de veci și un teren) tot pt foul căruia ia lăsat partea ei de apartament.
Acum, după moartea și celuilalt părinte au apărut neînțelegerile.
Fiul care are doar aprox 18,50%din apartament solicita o suma mult mai mare decât valoarea care reprezinta cota parte.
Întrebarea este:
La succesiunea după părintele decedat mai participa și fiul care are doar cele 18,50% din apartament pt care s-au înțeles, sau dezbaterea succesiunii se face doar pt testament și participa doar fiul care este trecut în testament? Celalalt fiu mai are vre-un drept, in afara de cota parte din apartament?
În cazul în care nu se înțeleg la valoarea care reprezinta cota fiecăruia, cum se poate rezolva? Se face evaluarea apartamentului?
Va mulțumesc anticipat.
În cazul în care nu s
Exista donatie care nu se poate ataca?
Buna ziua. O prietena are urmatoarea problema:
Acum 21 ani ia decedat sotul, in urma casatoriei rezultand un copil. Doamna respectiva nu s-a mai recasatorit, si a ramas in locuinta socrilor., locuind impreuna cu socrii si fratele sotului. Acum 5 ani, au decedat si ambii bunici, in casa locuind ea si cumnatul. Acesta, a cunoscut acum 2 luni o tipa, si de atunci vrea sa o dea afara din casa. Mentionez ca, toate veniturile obtinute de doamna au fost folosite pt intretinerea si reabilitarea casei, si nu s-a facut succesiune nici dupa sot, nici dupa bunici. Intrebarea este: doamna si copilul acesteia nu are nici un dreptla acel imobil, macar ca parte dupa sotul decedat? Poate deschide ea succesiunea? ,
Buna ziua,
Anul trecut am apelat la un executor judecatoresc pt a recupera o suma de bani, castigata in instanta,. Undeva prin luna februarie, avocatul mi-a trimis un mesaj prin cineva, sa ma anunte ca a recuperat banii si ca in cateva zile mii da.....numai ca, de atunci, daca o sun, nu raspunde la telefon, si din cand in cand imi trimite mesaje ca ma suna, ca ne intalnim, ...numai ca acest lucru nu se mai intampla. Nici nu stiu daca a recuperat banii!!! Poate sa ma plimbe asa ca sa se prescrie termenul de recuperare??? Mentionez ca am platit acest serviciu, si am chitanta de la avocat. Cum sa procedez?
Buna ziua. Am si eu o nelamurire, pt ca am primit mai multe informatii care se bat cap in cap. Impozitarea dobanzilor la depozitele bancare la termen se efectueaza la sursa (banca), sau trebuie sa declari la anaf (sa depui declaratie unica)??? Multumiri anticipate
Anul trecut, contractul de inchiriere se depunea la anaf de sector, respectiv declaratia 220, iar suma aferenta inchirierii, se inpartea la 2, sot si sotie, deci se depuneau 2 declaratii 220. Acum am inteles ca nu mai se depune la anaf de sector, ciin contul tau din spatiul virtual privat. Intrebarea este urmatoarea: este de ajuns ca unul dintre soti sa-si faca cont pe spatiul virtual privat si sa declare suma inchirierii pt calcularea impozitului, sau se respecta regula din trecut, ca ambii soti sa imparta suma si sa declare la anaf???Multumesc
Discuție Calomnie
Acum 2 saptamani, in fata bisericii, o femeie a facut afirmatii precum ca o alta feie in etate de 80 ani s-ar fi culcat cu sotul ei. Totodata, i-a prezentat si fiului acesteia o caseta audio prin care ar fi rezultat acest lucru. Ulterior, si-a dat seama ca a facut afirmatii gratuite si a venit sa-si ceara scuze. Intrebarea este: poate fiul femeii de 80 de ani sa o dea in judecata pe cea cu calomnia in bucuresti, unde locuieste el, deoarece mama lui locuieste in provincie?
Discuție Mostenire
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
-tata a murit, si nu a facut succesiunea cu fratii sai la mostenirea din partea parintilor. Cand s-a retrocedat pamantul, doi dintre frati au facut cerere , si doar ei doi sunt pe titlul de propietate. Acum, acestia doi, vor sa vanda terenul, si sa imparta intre ei contravaloarea terenului. Celelalt frate, si eu, ca mostenitor avem vre-un drept la aceasta tranzactie?
Acum cativa ani, cativa indivizi mi-au furat oarece lucruri din casa. Unul dintre acestia, era atunci minor. Acum, deoarece a devenit major este pe cale sa intre la inchisoare. Intrebarea este urmatoarea: vreau sa merg la notar si sa declar ca nu mai am pretentii, insa nu vreau sa platesc cheltuieli de judecata sau altceva. Se poate specifica in actul notarial, ca inculpatul va plati toate cheltuielile mele)in cazul in care vor apare)?
Buna seara,
am urmatoarea intrebare:
-2 persoane detin impreuna, in cota parte 25, respectiv 75%, un loc de veci intr-un cimitir,( sa spunem cu foarte mare cautare !!!).
Persoana care detine cota de 75%,a vandut partea sa altei persoane (momentan nu pot spune daca cu acte in regula sau cu "hartie de mana") fara sa anunte si copropietarul cu cota de 25%.
Acum, acea persoana a incercat sa faca presiuni (pana a fost amenintat cu politia) pt ca sa fie scoase osemintele din acel loc de veci.
Intrebarea, sau mai bine zis intrebarile mele sunt urmatoarele:
-oricare dintre cele doua persoane care detin locul de veci, pot vinde, fara acordul celeilalte parti partea sa de mostenire, fiind vorba doar de un singur loc?
-din cate stiu eu, in cimitirele "cu renume' locurile de veci nu pot fi tranzactionate........ori, parerea mea este ca tranzactia s-a facut sa spunem doar atat, cu acordul administratorului (asta in cazul in care s-a facut cu acte)
-cel care detine 25% este obligat sa scoata osemintele din locul de veci?
-in aceste conditii, poate efectiv cineva sa se foloseasca de acest loc de veci?
-care ar fi solutia cea mai buna pt persoana care detine 25%-sa vanda la randul ei partea aceluiasi cumparator?
Multumiri anticipate.