avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate Mysogyn

Activitate Mysogyn

Răspuns la discuția Ce inseamna citatia asta?
Si in plus, aveti dreptul sa va fie achitate costurile de deplasare. In mod sigur ei nu va vor spune asta pentru ca prefera sa nu-si bata capul. Si inca ceva : daca sunteti din alta localitate solicitati-le in scris sa constituie comisie rogatorie in localitatea unde domiciliati. Mai pe sleau : sa trimita intrebarile la organul de cercetare penala din raza domiciliului dvs. unde sa depuneti marturie. E un drept al dvs. Va pot spune din propria experienta ca sunt imputiti si ca se vor face ca nu "cunosc" drepturile dvs. Si in ceea ce priveste procesul de asemenea aveti aceleasi drepturi de a solicita cheltuielile de deplasare ca si martor existand de altfel si un fond pus la dispozitia Tribunalului in acest sens dar pe care nu il puteti accesa decat daca aveti o hotarare a instantei in acest sens. Oricum le va lua un timp rezonabil sa raspunda cererii dvs. asa ca insistati pe COMISIA ROGATORIE sa va minimizati pe cat posibil costurile. De asemenea urmariti procesul pe portalul instantelor daca va fi nevoie sa introduceti cererea de restituire a cheltuielilor dvs. Urmarirea penala nu ar trebui sa aduca prejudicii tertilor. Sa-i invatam sa-si faca meseria !
Intre timp in cel mai pur stil romanesc s-a rezolvat printr-o cerere la dosarul INCHIS al cauzei. A fost acceptata si sumele au fost stabilite in sarcina societatii in faliment. Nici pana acum nu am vazut in BPI daca cererea mea de inscriere a creantei a fost admisa. In final tot la CEDO ajung.
Viitoarea mamica a lucrat 11 ani apoi mutandu-se in alt oras s-a reangajat cu o intrerupere de 2 luni. Ultimul contract de munca incheiat este pe 1 Aug 2011, termenul normal al sarcinii ar fi in jur de 10 August 2012. Daca din pricina unor probleme de natura medicala copilul este nascut anterior datei de 1 Aug.2012, mama neavand cele 12 luni neintrerupte de munca mai beneficiaza de indemnizatie crestere copil?
Se poate plati retroactiv CASS pentru cele 2 luni de intrerupere?
Răspuns la discuția Daune - asigurare imobil
Potrivit dispoziţiilor art. 3 alin. 2 din Decretul nr. 167/1958, "în raporturile ce izvorăsc din asigurare, termenul de prescripţie este de 2 ani, în afara acelor raporturi ce izvorăsc din asigurările de persoane în care obligaţiile devin exigibile prin ajungerea la termen sau prin amortizare".
Acesta este termenul de prescripţie şi pentru acţiunile în regres.

Pe de alta parte, tertul pagubit beneficiaza de termenul general de prescriptie de 3 ani care curge de la data cand a cunoscut sau trebuia sa cunoasca paguba si persoana vinovata.
Răspuns la discuția Daune - asigurare imobil
Va multumesc pentru raspuns.
1. Polita de asigurare a fost incheiata in Iunie 2009 -perioada asigurata de un an, imobil caramida nearsa-suma asigurata 100.000 euro.
2. In noiembrie 2009 urmare a 3-4 zile de precipitatii succesive s-a produs o viitura puternica care a inundat pivnita imobilului afectandu-i puternic structura, imobilul fiind distrus in mare parte.
3. Urmare a cererii de acoperire a daunei asiguratorul a trimis pe cineva pe teren si ulterior, in Feb. 2010 am primit raspuns ca riscul constand in "infiltratii de apa" nu a fost asigurat. Nu mi s-a remis nici copie dupa dosarul de daune intocmit.

Nu i-am actionat in judecata si intreb : acum in 2012 nu este prea tarziu sa formulez actiunea?
Care este instanta competenta? Cea de la sediul Unde se afla imobilul sau cea de la sediul asiguratorului?
Răspuns la discuția martori pentru program de lucru
1. Martorii nu vor fi audiati in alt cadru decat al unei sedinte publice. Veti avea chiar sansa sa le puneti prin intermediul instantei intrebarile pe care le considerati pertinente.
2. In locul dvs. l-as chema la bara (interogatoriu) si pe patron si as solicita sa raspunda de ce nu a luat masurile disciplinare legale pentru intirzierile repetate daca ele s-au produs. Si de asemenea as solicita instantei sa il intrebe de ce au fost falsificate pontajele. Nu ar strica sa ii trimiteti si ITM-ul pe cap. Un proces-verbal care ar constata vreo culpa a angajatorului in raport cu dvs. v-ar ajuta mult.
Răspuns la discuția datorii acumulate - banca
O varianta ar fi aceea potrivit careia vor incerca executarea silita prin intermnediul executorilor bancari in temeiul Codului de Procedura civila in una sau in toate modalitatile legale (poprire bancara, poprire venituri, executare mobiliara sau imobiliara) asupra debiitorului principal si/sau asupra fidejusorilor ori a garantilor ipotecari, dupa cum apreciaza ca este mai eficient si in functie de natura garantiilor constituite.
In principiu nu o sa scapati pentru ca isi vor face actele de asa natura incat dreptul de urmarire al creantei lor sa nu se prescrie. Daca aveti o sursa legala de venit sau vreun bun urmarit le vor identifica. Puteti doar spera ca au un corp propriu de executori bancari, caz in care cheltuielile de executare silita care tot in sarcina debitorului pica, ar fi semnificativ mai mici. Asta in eventualitatea in care creditul dvs. nu a fost garantat sau a fost din diverse motive refuzat dosarul de asigurator.

In cazul in care creditul a fost garantat si procedurile cu asiguratorul au fost riguros indeplinite, asiguratorul va fi cel care va urmari creanta si din cate stiu asiguratorii nu au corp propriu de executori bancari deci in final se va ajunge la executorul judecatoresc sau daca aveti din nou noroc sau suma urmarita e mica, la o societate din asta de recuperari prin telefon care nu are nici o atributie legala in domeniul executarii silite. Iar acestia va vor suna pana va veti plictisi.
Răspuns la discuția anvelope iarna
Ce trebuie sa stiti e ca au aparut si norme de aplicare ca deh (ce ar fi o lege fara) si ca singurele anvelope permise sunt cele inscriptionate cu indicativul : SM, S.M. sau S & M (S -snow, M -mud). Anvelopele All season nu sunt considerate "de iarna". Atentie ce cumparati.
Răspuns la discuția poprire salar
Nu. Daca instanta nu a dispus si suspendarea executarii silite, procedura continua. Angajatorul va retine sumele poprite 1/3 sau 50 % din salariu dupa caz si le va consemna in contul indicat de executor. Ar fi trebuit sa solicitati instantei in contestatie si suspendarea executarii silite pana la solutionarea pe fond. a contestatiei.