avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate reflexleg

Activitate reflexleg

Buna,

Da am avut recursul la ICJ si mi-a fost respins ca nefondat.Este vorba de un dosar penal si d-na avocat mi-a spus sa fac cerere si sa o trimit prin posta pentru hotarare.Si dansa o sa scoata hotararea si tot ce este nevoie ptr a trimite dosarul la CEDO.Dansa este din Bucuresti si nu cred ca o pot lungi ei cu japca incat sa nu depuna hotararea.
Sper sa nu fie adevarat, daca se redacteaza in 6 luni ce e de facut? Eu astept decizia sa trimit dosarul spre CEDO cat mai repede.. tot de la Curtea de Apel Alba - Iulia.
Răspuns la discuția Dreptul la un proces echitabil
Am cerut expertiza aceasta ca si celelante in toate fazele procesuale.Celelante sau aprobat sau efectuat corect din punct de vedere tehnic si cum era de asteptat din partea mea mi-au iesit favorabil.Expertiza tehnica informatica mi-a fost respinsa la tribunal pe motiv ca inec nu se ocupa cu astfel de expertize si expertul propus de noi sa ante-pronuntat.Si a fost respinsa si sa judecat pe fond si a urmat condamnarea pe aceasta fapta si achitare la restul.
La curtea de apel am cerut din nou aceasta expertiza tehnica informatica si a fost considerata utila cauzei in vederea aflarii adevarului si a fost aprobata si sa dispus efectuarea ei de catre un expert judiciar numit de instanta.Obiectivele aprobate de instanta prevedeau analizarea datelor extrase de pe suporturile de stocare.Expertul nu a gasit cd-urile la dosar si a mentionat acest lucru.. reprezentantul parchetului a spus ca lor nu le-a cerut nimeni cd-urile si expertul a facut expertiza pe dosar :) adica confirma un lucru mentionat de procuror in dosarul cauzei si asta a fost expertiza.Instanta nu a tinut cont ca expertul nu a analizat cd-urile ba chiar mentioneaza ca expertul a studiat tot materialul chiar daca expertul mentioneaza de 2 ori ca cd-urile nu se afla la dosar reprezentantu parchetului mentioneaza si el ca expertiza nu e completa ca expertul nu a consultat cd-urile si inclusiv aparatorul meu a spus ca nu sau expertizat cd-urile nu se tine cont de nimic se judeca cauza pe fond si ramane in pronuntare.

Si uite asa sa terfelit proba mea cu expertiza sper sa fie cum spuneti d-voastra adica instanta sa ma intrebe de ce nu am cerut expertiza si eu sa pot sa le spus si sa le arat ce sa intamplat la instantele inferioare.
Inclusiv eu am incercat sa fac copie la CD si mi-a fost respinsa pe un motiv absurd din regulamentul de ordine interioara si anume ca pe CD-uri nu se poate pune stampila curtii.
Am primit raspunsul cereri pe 16 si pe 18 presedinta de instanta face un referat cum ca din dosarul de urmarire penala lipsesc CD-urile din dosar.
Acum dosarul este la ICJ unde am incercat din nou sa scot copii dupa CD-uri dar ele nu sunt la dosar sunt doar plicurile goale.
Răspuns la discuția Dreptul la un proces echitabil
Nu mai sunt avocati care pot sa isi exprime parerea?
Va multumesc
Răspuns la discuția Dreptul la un proces echitabil
Nu expertul meu impartial ci un expert judiciar impartial eu nu vreau sa aduc expertul meu sa faca o expertiza ci un expert desemnat de catre instanta judiciar si normal ca eu o sa imi angajez un expert parte.


dar ce ma interesa cel mai mult e ca referitor la aspectele invocate de mine mai sus daca lucrurile stau exact asa in mod normal mi sa incalcat dreptul la aparare nu?Proba e pertinenta concludenta si foarte utila in vederea aflarii adevarului.
Răspuns la discuția Dreptul la un proces echitabil
Pai se intelege ca ajuta la aparare din moment ce pe aceleasi date sau formulat acuzatiile nu?
daca spuneau ca din datele alea rezulta ca sunt aliat cu Osama Ben Laden inseamna ca asa era???????????????????? nu trebuie analizate de un expert in domeniu?


Exemplu concret parchetul mi-a pus in carca convorbiri telefonice TOT prin expertiza de voce am dovedit contrariul deci si aceasta proba a ajutat efectiv in aparare nu?

inseamna ca pot fi acuzat de orice si de pedofilie ca am filme cu copii de 5 ani pe hardisk si daca nu am dreptul sa combat probele prin expertizarea PROPRIILOR DATE ridicate din calculator inseamna ca sunt pedofil??????????

nu imi vine sa credtot exemplu concret parchetul a spus ca sau deschis conturi bancare si .. si aici am cerut expertiza de scris si a iesit ca nu este scrisul meu deci si aceasta proba administrata a ajutat efectiv in aparare nu????????????????


DECI O EXPERTIZA PE ACELE DATE NU E LOGIC CA AJUTA EFECTIV IN APARARE????

ca un procuror si o parte vatamata poate sa zica orice vrute si nevrute ca nu-i opreste absolut nimeni..dar nu e dreptul meu garantat de constitutie sa ma pot apara?????
Răspuns la discuția Dreptul la un proces echitabil
recurs
Răspuns la discuția Abuz medical
Esti sigur ca nu suferi de schizofrenie?
Vreau sa expun o situatie:

Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le studiaza si formuleaza o plangere,parchetul preia concluziile partii vatamate si le expune intr-un rechizitoriu fara sa fie verificate, validate sau confirmate de catre o analiza si evaluare stiintifica a datelor informatice extrase si copiate sau o expertiza efectuata in conformitate cu cerintele procedurale in astfel de cazuri ”evident ca partea vatamata avea interesul sa interpreteze datele total in defavoarea inculpatului..doar era parte vatamata” prima instanta respinge o expertiza informatica ceruta ca proba in aparare si da o sentinta de condamnare , la curtea de apel se aproba expertiza informatica dar expertul nu expertizeaza,analizeaza datele extrase din calculator aceleasi date care le-a analizat partea vatamata si a efectuat plangerea ...si ulterior fiind expuse in rechizitoriu de catre parchet .. el doar confirma o interpretare a datelor de catre parchet.. si asta a fost expertiza care a fost luata de buna de catre instanta judecat dosaru repede pe fond si dat mai departe tot cu condamnare.

Eu am incercat sa aduc ca proba in aparare o expertiza tehnica efectuata de catre un expert impartial care sa analizeze aceleasi date extrase din calculator si sa raspunda obiectivelor aprobate de catre instanta,obiective formulate sa combata acuzatiile parchetului (concluziile partii vatamate) care nici macar nu are o calificare in domeniu informaticii.

Acum eu intreb daca situatia ar sta exact cum am prezentat eu mai sus nu s-ar incalca dreptul la aparare?si anume dreptul la un proces echitabil ?principiul egalităţii armelor?

”Părţile trebuie să aibă posibilitatea de a prezenta în mod egal mijloacele de probă de care dispun.”Salut, ti-am zis ca la Curtea de Apel se schimba situatia... stai linistit diicot-ul oricum facea recurs... ei tot timpul fac asta .. stai linistit la tine asa ramane.. sunt foarte mici sansele sa se mai schimbe ceva in cazul tau la ICJ, stai linistit si iti urez bafta oricum