avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Ank27

Activitate Ank27

Se poate beneficia de concediu de ingrijire copil daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii mamica a avut o intrerupere de 2 saptamani si 2 zile intr-o luna (luna coincide cu feb 2013 care are 20 de zile lucratoare si practic ar fi lucrat mai putin de jumatate din ele)?
Multumesc mult pentru raspunsuri,
Buna ziua,
In conditiile in care nu mai exista un contract colectiv la nivel national, nici unul de unitate, se mai pastreaza indicii de ierarhizare in vederea stabilirii nivelului salarial?
(sal min pe ec - pentru studii medii, 2*sal min pe ec- pentru studii superioare,etc).
Daca da, unde se regasesc stipulati?
Multumesc,
Multumesc frumos.
Buna seara,
In cazul unei mamici care este in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani si care va trebui sa revina la serviciu in septembrie 2012, este obligatorie reintoarcerea?Din pacate imprejurarile o forteaza sa renunte la serviciu, prin urmare ce solutii ar avea?
Sa plece cu acordul partilor incepand de prima zi de cand ar fi trebuit sa revina la serviciu?
Sau demisie, dar acest lucru presupune inca 20 de zile lucratoare?
Sau concediu fara plata?
Somajul ar fi o solutie practica?
Presupun ca nici angajatorul nu ar avea ce sa-i propuna, fiind o firma mica, cu foarte putini angajati, dar totodata stiu ca angajatorul nu are voie sa concedieze salariata cel putin 6 luni de la reintoarcerea in serviciu.
Ideal ar fi o solutie care sa o avantajeze si pe ea...
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Cu tot respectul, pentru claritate:
1. Un contract de munca pe durata determinata se poate prelungi prin act aditional de "n" in decurs de 36 luni.
2. In decurs de 36 luni, se pot incheia maxim 3 contracte pe durata determinata, acestea avand o durata mai mica de 12 luni si incheindu-se in mai putin de 3 luni de la terminarea primului contract.
3. Daca se incheie un nou contract de munca dupa 3 luni de la incetarea primului contract nu se mai considera contracte succesive, acesta din urma putand genera la randul lui alte 2 contracte pe durata determinata, sau acte aditionale dupa caz.
Va multumesc foarte mult,
Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de "n" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei prelungiri sa nu depaseasca 12 luni?
Va multumesc.
In cadrul unei licitatii publice, autoritatea contractanta solicita documente care sa ateste dreptul de proprietate sau de folosinta a unei statii de asfalt.In cazul in care se incheie un contract de prestari servicii-inchiriere cu fabricantul statiei de asfalt ce documente ar putea fi folosite ca suport in demonstrarea apartentei?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare procedura de licitatie
Vorbeam la modul general.S-a depus o contestatie in urma careia s-a suspendat procedura.Urmeaza sa se ridice suspendarea si intrebarea era daca termenul de depunere se prelungeste cu numarul de zile de suspendare,daca afirmatia are o baza legala si care este aceasta.
Va multumesc mult.
Buna ziua!Puteti sa-mi spuneti va rog in ce lege sau in ce normativ gasesc faptul ca o licitatie se prelungeste cu numarul de zile cat a fost suspendata?
Va multumesc mult.
Buna ziua!M-ar interesa sa stiu daca "Intreprinderea de drumuri si poduri Ilfov" mai este activa in prezent (am o informatie despre existenta ei din 1972),care este noua denumire si unde este localizata mai exact.
Ma intereseaza aceasta informatie in vederea reconstituirii unei carti de munca.
Va multumesc mult.