avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate B. Elena

Activitate B. Elena

Multumesc frumos de ajutor! Astazi a venit la birou aratand foarte bine, bronzat chiar, si cu o aroganta de nedescris mi-a spus ca a fost plecat in Mexic si ca nu am cum sa fac dovada ca el nu a fost acasa pe perioada concediului medical! Astept sa se sfarseasca, concediul fara plata si sa pot sa ii inchid CIM. Inca o data va multumesc!
Bine, bine. Asta am inteles. Dar pe mine ma roade faptul ca eu trebuie sa il tin angajat cat vrea dansul. Asta in conditiile in care el isi tot ia concediu medical sau fara plata.
Ei l-am anuntat ca daca refuza voi cauta sa imi angajez alt om iar ca replica am primit amenintari (i.e. controlul de la ITM). Nu stiu cum sa scap de el pentru ca de indeplinit nu vrea sa isi indeplineasca atributiile de serviciu dar nici de plecat nu vrea sa plece.
I s-a trimis o notificare in care este anuntat ca i se desfiinteaza postul si ca va intra in preaviz de 20 de zile. Mie imi e teama ca lui i se termina concediul medical si cel fara plata si isi mai ia dupa aceea. Iar mie un om care nu munceste nu imi este de folos.
Buna ziua,

Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care i-am desfiintat postul. Normal ar fi trebuit sa inceapa preavizul de 20 de zile pentru inchiderea contractului, insa el si-a depus cerere de concediu fara plata pe un termen de 20 de zile. Intre timp a fost chemat la locul de munca pentru lamurirea situatiei sale, acesta refuzand si invocand motiv de boala. S-a prezentat a 3-a zi acuzand simptome de pneumonie si sustinand ca medicul de familie i-a dat concediu medical si ca nu are voie sa paraseasca domiciliul datorita starii sale de sanatate. Pe perioada concediului medical, desi nu a avut voie sa paraseasca domiciliu, a reusit totusi sa se deplaseze pana la ITM si sa depuna plangere. Problema e ca el si-a luat concediu medical in aceeasi perioada cu cel fara plata si mi-a comunicat ca preavizul va incepe dupa terminarea concediului medical. Intrebarea mea este cum as putea sa ii inchid CIM-ul daca el isi tot ia concediu fara plata sau concediu medical?
Este considerat abuz in serviciu daca angajatul isi ofera serviciile unui minor? Mai pe larg: o fata in varsta de 12 ani se prezinta la un salon de piercing-uri cu buletinul mamei pentru a beneficia de un serviciu. Dupa 2 ore mama minorei se prezinta la salon amenintand ca va da angajatul in judecata pentru abuz in serviciu. Respectivul are copia dupa buletinul mamei si o declaratie pe proprie raspundere a fetei. Acum, din cate stiu eu declaratia nu se ia in calcul iar in cel mai bun caz angajatul se alege cu amenda penala. Exista ceva ce ar putea ajuta la evitarea acestui caz?
Buna ziua,

Trebuie sa platesc pensia alimentara si din pacate mi s-a micsorat salariul in urma schimbarii locului de munca. Acum trebuie sa cer scaderea pensiei alimentare altfel aproape toti banii mi s-ar duce pe ea. Aveti idee cum se face o cere de micsorare si ce taxe trebuie sa platesc?

Va multumesc din suflet!
Discuție Frauda
Buna seara,

Am o nelamurire. Lucrez intr-o firma de transporturi internationale. Pana acum 2 luni am colaborat cu o firma din Italia, mai exact o companie de expeditii iar la fiecare comanda de transport, in anexa acestuia erau trecuti termenii de plata. Practic fiecare factura trebuia achitata in termen de 30 de zile de la data primirii. Problema este ca li s-au adunat aproximativ 5 facturi, ce au trecut de data scadenta, acestia refuzand sa faca plata. Intrebarea mea este: avand in vedere ca firma este italiana pot declansa o somatie de plata?
Răspuns la discuția Furt calificat
O sa il rog pe domnul avocat sa se intereseze in ce stadiu este primul dosar si ce ar putea sa mai rezolve, deoarece persoana implicata in acest proces nu s-a interesat bazandu-se numai pe ceea ce i-a zis avocatul. Multumesc frumos de sfaturi! al doilea caz s-a rezolvat, e in regula, proprietarul a cazut la intelegere cu respectivul si si-a retras plangerea. Acum a mai ramas primul caz si sper sa nu se aleaga cu privare de libertate.
Răspuns la discuția Furt calificat
In primul caz de furt de acum trei ani, in teorie procesul ar fi trebuit sa inceapa in septembrie 2009 insa citatia nu a aparut nici astazi si nici avocatul si nimeni nu a mai zis nimic. Fapta se incadreaza la furt calificat si conducere fara permis.