avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanCos

Activitate BogdanCos

Buna ziua,

Am primit un pv pentru tulburarea linistii publice zilele trecute si vreau sa fac o contestatie, dar am cateva intrebari.
Intamplarea a fost ca stateam cu 2 prieteni intr-o camera si povesteam, cand ne-am trezit cu politia la usa. Si au inceput baietii sa ne ia tare, ca "ce-i cu galagia asta?" si pana la urma ne-am ales cu procesul verbal prin care sunt amendat cu 500 de lei. In plus, agentul nu mi-a zis ce a scris pe procesul verbal, numai m-a pus sa semnez.

Vreau sa contest acest pv, insa din cate modele m-am uitat pe internet, ar trebui sa invoc si legiile care mi-ar "spala de pacate".

Am observat totusi ca trebuie sa depun contestatia impreuna cu procesul verbal la tribunal, nu la sectia de politie din care face parte agentul, lucru care este scris pe procesul verbal defapt.

Va rog sa-mi spuneti ce legi as putea sa invoc in apararea mea. Si ar mai fi intrebarea daca martorii mei nu au nici o relevanta in acest proces? (nu sunt scrisi pe procesul verbal)

Va multumesc anticipat si astept raspuns.


PS: cred ca politistul este ceva prieten de-al unui vecin (care a venit o data la mine sa dau televizorul mai incet, si nici macar n-am televizor) pentru ca chiar daca a fost prima "abatere" nu mi-a dat avertisment, ci direct amenda.
Răspuns la discuția Fonduri europene - cofinantare
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția pot aplica masura 141 daca am srl
dar pe masura 313, se poate aplica cu un SRL?
Buna,

Am si eu o intrebare despre cofinantarea la proiectele pentru fonduri europene, si respectiv:

Cofinantare se considera doar aportul financiar la proiect?
Sau se ia in calcul si valoarea (in bani) terenurilor, cladirilor, vehiculelor, existente ca si aport al meu la cofinantare?

Multumesc anticipat.
Buna ziua:
De ceva vreme tot lucrez la un proiect, pentru infiintarea unei firme, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile (start-up). Proiectul meu se incadreaza in Axa 3, masura 312. Este vorba de mediul rural. Pentru aceasta, maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acordate din fondurile europene (asta in cazul in care este aprobat proiectul). Restul de 30% reprezinta cofinantarea din partea mea.
Acum, intrebarea mea este: daca, pentru o parte din cei 30%, imi fac un credit la o banca comerciala, acesta il pot garanta cu Fondul de Garantare a Creditului Rural?