Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Lorena_Teo

Activitate Lorena_Teo

Buna. Am o intrebare legat de indemnizatia pt cresterea copilului. Daca o mama nascut un copil, a stat 2 ani in concediu, revin la servici si dupa 9 luni de la revenire naste un al doilea copil, beneficiaza de indemnizatie? Va multumesc.
Buna ziua. Vreau sa aflu daca pot sa preiau concediul de crestere a copilului de la sotul meu si il prelungesc in urmatorul caz: Eu am beneficiat de ccc pt ca am fost studenta. La 8 luni dupa, acesta a fost preluat de catre sotul meu. Anul acesta in aprilie urmeaza sa nasc din nou, iar primul copil implineste 2 ani abia in octombrie. Sotul e angajat, dar eu intre timp nam mai lucrat. Va multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie pt mamici studente
Revin cu o alta intrebare. Am fost studenta cand am ramas gravida prima data. Am intrat deci in CCC pana in luna august, eu terminand facultatea in iunie. Acum astept un al doilea copil, dar intre timp sotul a preluat el CCC. Urmeaza sa nasc in aprilie, adica inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani. Intrebarea mea e legata de acest citat "adeverinta de studii/diploma de absolvire, in cazul persoanele care au urmat sau urmeaza o forma de invatamant universitar/preuniversitar". Deci, am terminat facultatea anul trecut in iunie, mi-am dat licenta, dar nu m-am inscris la master... Ma incadrez si eu in aceasta categorie? La ce adeverinta se refera totusi, ca acuma cu noua lege nici nu mai stie omul ce drepturi are. Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine. Va multumesc
Buna ziua. Vreau sa "intervin" si eu in aceasta discutie pt ca am o nelamurire. Nu inteleg la ce anume se refera acel stimulent de 100 de Ron. Se acorda lunar acesti bani pe langa indemnizatie? Si care este conditia pt a beneficia de ei? Sotul meu se afla in CCC fiind incadrat ca subofiter si primeste indemnizatie+norma de hrana, iar eu primesc alocatia.
Si care va fi suma pe care o voi primi? 600 ron indemnizatie + 200 alocatie? Asta incepand din octombrie, nu?
Va multumesc pt raspunsul dvs, dar sincer nu am prea inteles multe din el. Deci, situatia e urmatoarea. Am beneficiat de CCC pt primul copil pt ca am fost studenta pe vremea aceea. Pe urma CCC a fost preluat de sotul meu. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in aprilie. Dvs ati spus ca sotul meu poate continua cu CCC pt cel de al 2-lea copil dupa ce implineste primul copil 2 ani. De aceea va intrebam, daca eu ma inscriu la facultate din octombrie, adica sa fiu studenta in primul an din 1 octombrie si copilul implineste 2 ani abia in 16 octombrie, pot sa cer CCC pe baza legii 148/2005 cu modificarile din 2009, sotul urmand sa se intoarca la lucru din octombrie? Va rog sa ma lamuriti.
Buna seara. Tot legat de acest subiect am o intrebare. Daca eu nasc in aprilie si ma inscriu din octombrie la facultate din nou, pot beneficia de indemnizatia de 600 plus alocatia de 200 ron? Cazul meu l-am prezentat putin mai sus. Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, dar parca mai am o nelamurire. Potrivit acestei stiri
[ link extern ]
s-ar mai acorda 600 de lei. Imi puteti explica va rog ce e cu aceasta suma si daca putem beneficia de ea?
Buna ziua. Legat de noile prevederi, cine si cat primeste pentru situatia in care se naste un copil am o nelamurire. Sotul meu se afla in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani, adica pana in octombrie, pentru ca atunci va implini copilul doi anisori. Dar eu intre timp, mai precis in aprilie, voi naste un alt copil. Potrivit noilor reglementari, ce putem face? Va beneficia in continuare de indemnizatie pentru primul copil pana in octombrie, iar dupa acea luna va continua pentru cel de al doilea copil, sau dupa nasterea celui de al doilea copil trebuie sa renunte la indemnizatia pentru primul si sa continue pentru cel de al doilea?
Va rog sa ne lamuriti. Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu de maternitate
DA, se poate intoarce la servici , iar dvs sa intrati in CCC cu conditia sa indepliniti conditiile prevazute de lege.

Adica sa fi avut venituri in ultimele 12 luni? Eu am beneficiat de indemnizatia pt cresterea copilului datorita faptului ca am fost studenta, dar acum nu mai sunt. In conditiile acestea mai pot beneficia de CCC?