raluk0207 a scris:
Pai muncesc. Serviciile notariale se platesc.
Dvs solicitați un act/o procedura, notarul va indica documentele necesare, dvs le prezentați și notarul va redactor și va autentifica actul sau dezbate procedura succesorala.
Aia o plătiți si pentru aia muncește. Plus răspunderea și verificarea legalității actului pe care îl instrumentează.
Nu înseamnă că vine clientul cu mana-n buzunar și notarul se apuca sa ii procure actele de care clientul nu a avut grijă.
O poate face, dar asta se va reflecta în onorariul perceput, pentru ca angajatii notariatului, plătiți de notar vor pierde dublul timpului alocat pentru procedura respectivă. Iar pentru orice sumă achitata primiți bon/chitanță. Nu percepe nimeni bani pentru ceva nemuncit.
Cu șeful, o rezolvați dvs. Sau faceți o procura altcuiva sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Iar dacă va preocupa "cum e legal", ar trebui sa va îngrijoreze atitudinea șefului. El încalcă legea și ar trebui sesizat ITM-ul.
Art.145 din Codul muncii, prevede ca "Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare."
Nu e vina notarului.
Precizare : Eu doresc sa termin succesiunea pe cale amiabila, intr- un termen rezonabil de doua trei luni la notar! Problema mea a fost ca acest notar mi-a spus ca va solutiona tot, stia ca nu am toate actele ( este prieten de familie cu o ruda) eu sunt " obligata" sa dezbat succesiunea la el, ca altfel risc sa ajung in instanta! Dar ce sa vezi, surpriza, dupa ce am depus actele la el mi-a spus " sa aduc eu actele", sau sa dezbat partial succesiunea.
Si in plus, mai exista si o fosta sotie casatorita timp de doi ani cu raposatul, mama celui cu care fac succesiunea, dar divortata de 20 de ani " si care nu a facut partajul" ,( dar casa a fost cumparata cu banii proveniti din mostenire, deci nu are nici-un drept, nu stiu ce vrea de la mine)
Concluzie : eu vreau sa platesc pentru solutionarea dosarului si nu doar pentru avizarea lui, deoarece eu nu stiu de unde sa fac rost de acte ( raposatul avea o casa si in provincie si nu era o persoana ordonata) , dar si nu am timpul necesar, si nu in ultimul rand nu imi permit " luxul " sa raman fara loc de munca, de aceea platesc pentru toate serviciile prestate.
Multumesc anticipat oricui imi poate da lamuriri cu toate informatiile de care am nevoie.