avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate iuga laurentiu

Activitate iuga laurentiu

Si daca comunica datele soferului care conducea masina in data de ............ il mai amendeaa?

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

Intai iti lasa o fituica, un fel de proces verbal pro forma, nota de constatare ii zice. Ti se sugereaza sa te autoamendezi, altminteri vine si pv-ul. PV-ul e trimis proprietarului, prezumat ca fiind contravenient.

Ignorați fițuica din parbriz, nu sunteți obligat să vă duceți.
Nu se amendează proprietarul nici când constată Poliția rutieră o parcare neregulamentară și nu e șoferul de față. I se trimite proprietarului o solicitare de comunicare date pentru șoferul care conducea mașina în data de .... Iar dacă nu le comunică îl amendează pentru necomunicare, nu pentru că au găsit mașina parcată nu știu pe unde

Art. 105. -
Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane juridice:
10. nerespectarea obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzută la art. 39;

Probabil ca o sa primesc un P.V de contraventie, cum trebuie sa procedez?

latka a scris:

Notele de constatare nu se pot contesta, probabil in instanta, cred ca asa ati dorit sa spuneti, doar procesele verbale de contraventie. PV de contraventie nu se lasa pe parbriz.

Buna ziua! Este legal ca pe un drum public din interiorul localitatii sa nu ai voie sa opresti sau sa stationezi cu auto fara sa platesti o taxa de parcare?
Nu cred ca desenarea unor dungi albe perpendiculare pe trotuar se pot numi locuri de parcare pe un drum public.
Platesc un impozit la primarie ca ma deplasez pe drumurile publice cu auto, de ce trebuie sa platesc si cand opresc / stationez auto ?
Nu cred ca orice dunga alba trasata pe drumul public trebuie sa reprezinte un loc de parcare,
Am o nota de constatare si instiintare gasita pe parbrizul masinii si as dori sa o contest. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Ok, am inteles!
Multumesc!
Buna dimineata!
1. In cazul in care dupa 16 luni pleaca de la angajatorul care a incheiat contract in ianuarie 2022 la alt angajator tot cu salariul minim, o sa aiba continuitate pentru cele 24 luni sau o ia de la 0?
2. In aceste conditii, angajatorul poate marii salariul si cu sume modice, ex. 50, 100 lei, numai sa apara o marire?
Răspuns la discuția Angajare persoana cu handicap
Va multumesc.
Nu poate deveni unitate protejata, au un magazin micut, dar el ca persoana de ce facilitati va beneficia in urma angajarii si la ce institutii se pot interesa pentru aceste drepturi?

Va multumesc.
Cum trebuie sa procedeze o persoana cu handicap gr. II ( hipoacuzie) in vederea angajarii la o societate comerciala ( manipulant la un magazin alimentar)?
Ce beneficii poate sa aiba repectiva societate pentru angajarea persoanei cu handicap si persoana in cauza?
Societatea comerciala apartine parintilor.
Persoana are 22 ani.
Am citit L 448/2006 dar, nu am putut raspunde la respectivele intrebari.
Serviciul extern de prevenire si protectie poata sa efectueze instruirea periodica la personalul institutiei cu care a incheiat contract?
Conform legislatiei, instruirea periodica trebuie sa o efectueze conducatorul locului de munca respectiv.
Vă rog frumos, aş dori informaţii despre:
Va rog frumos,
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de finantarea nerambursabila, acordata de UE?
Am 41 de ani, as vrea sa deschid o ferma de bovine, ovine si nu stiu de ce este nevoie, nu am pamant, am o suma de bani nu prea mare, ce trebuie sa fac, care sunt primi pasi. Mi-asi dori foarte mult daca sar putea sa mi se esplice de ce este nevoie cum sa pot accesa fonduri de ce este nevoie. Astept raspuns. Va multumesc.
Care este norma de aplicare a Legii 346/2002?
Nu stiu daca este posibil dar, cei de la Casa de Asigurari pentru Accidente de Munca si Boli Profesionale, nu cunosc legea si nici norma de aplicare.