avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate iuga laurentiu

Activitate iuga laurentiu

Răspuns la discuția Angajare persoana cu handicap
Va multumesc.
Nu poate deveni unitate protejata, au un magazin micut, dar el ca persoana de ce facilitati va beneficia in urma angajarii si la ce institutii se pot interesa pentru aceste drepturi?

Va multumesc.
Cum trebuie sa procedeze o persoana cu handicap gr. II ( hipoacuzie) in vederea angajarii la o societate comerciala ( manipulant la un magazin alimentar)?
Ce beneficii poate sa aiba repectiva societate pentru angajarea persoanei cu handicap si persoana in cauza?
Societatea comerciala apartine parintilor.
Persoana are 22 ani.
Am citit L 448/2006 dar, nu am putut raspunde la respectivele intrebari.
Serviciul extern de prevenire si protectie poata sa efectueze instruirea periodica la personalul institutiei cu care a incheiat contract?
Conform legislatiei, instruirea periodica trebuie sa o efectueze conducatorul locului de munca respectiv.
Vă rog frumos, aş dori informaţii despre:
Va rog frumos,
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de finantarea nerambursabila, acordata de UE?
Am 41 de ani, as vrea sa deschid o ferma de bovine, ovine si nu stiu de ce este nevoie, nu am pamant, am o suma de bani nu prea mare, ce trebuie sa fac, care sunt primi pasi. Mi-asi dori foarte mult daca sar putea sa mi se esplice de ce este nevoie cum sa pot accesa fonduri de ce este nevoie. Astept raspuns. Va multumesc.
Care este norma de aplicare a Legii 346/2002?
Nu stiu daca este posibil dar, cei de la Casa de Asigurari pentru Accidente de Munca si Boli Profesionale, nu cunosc legea si nici norma de aplicare.
Răspuns la discuția Demisie fara plata cursului
Nu am o astfel de clauza in cim, au fost absolvite alte cursuri in alte domenii de unii colegi dar, au fost incheiate contracte cu anumite clauze ( sa nu plece timp de trei ani sau sa plateasca toate cheltuielile).
Buna ziua!
In luna aprilie, am absolvit un curs postuniversitar platit de societatea unde lucrez. Nu am semnat nimic ( contract) referitor la angajament. Acum, as vrea sa plec din societate, prin demisie sau cu acordul partilor.
Pot pleca din societate fara sa fiu obligat sa platesc cursul absolvit ?

Va multumesc!

Buna ziua!

Care este forma legala pentru a detasa un salariat la o alta societate?
Perioada maxima si ce tip de contract se poate incheia intre societati
Va rog frumos sa explicati intelesul acestui articol,
7. La articolul 259, alineatul (2) din OUG 107/2010 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei."
Contributia se plateste la suma care depaseste 740 lei sau la toata suma.
Spre exemplu: pentru suma de 900 de lei, contributia de 5,5% se aplica doar sumei de 160 lei care depaseste 740 sau pentru toata suma de 900 lei.
Discuție somajul tehnic
In 2011 cum este reglementat somajul tehnic?