avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate dani-ela

Activitate dani-ela

Buna seara,
pentru o achizitie intracomunitara de marfa transportatorul (platitor de tva din Romania) ne-a facturat serviciul de transport fara tva cu mentiunea "scutit cu drept de deducere". Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un articol din codul fiscal care reglementeaza aceasta situatie, de doua zile caut... Pe scurt: beneficiarul (eu) si transportatorul cu sediul in Romania si platitori de tva, marfa este adusa dintr-o tara din ue (are cod de platitor de tva) pentru revanzare in tara. Cum trebuie sa fie facturat transportul si daca legat de aceasta factura trebuie sa fac vreo declaratie? Multumesc foarte mult!
Buna ziua,
pentru o microintreprindere am facturi de la orange pe care sunt trecute reduceri: reducere abonament lunar, reducere taxa sim (sunt vreo 10 numere de telefon). Aceste reduceri trebuie inregistrate pe 767 venituri din scounturi obtinute si impozitate cu 3%? (anul trecut nu am facut asa...) Multumesc foarte mult.
Am si eu niste nelamuriri (poate nu am citit cu atentie):
1.arendasul retine impozit scazand din brut cheltuielile forfetare de 25% apoi aplica 16%. Arendatorului ce-i va da, ce ramane scazand cheluiala si impozitul sau doar impozitul?
2.pe tatal meu cand s-a dus sa ia graul, arendasul l-a pus sa semneze o hartie. La aproape 80 de ani cati are, bineinteles ca nu a vazut sa citeasca si nici nu i s-a spus ce semneaza, asa ca a venit cu un act aditional la contract cum ca se obliga sa duca actul aditional la consiliul local si sa declare venitul in sistem real, declaratia 200 pana la 25 mai. De primit a primit aceeasi cantitate ca in fiecare an, adica atat cat scrie in contract. Trecand de "bucuria" drumurilor ce trebuie facute, ma intreb daca pe declaratie poate sa scada la cheltuieli cei 25% si apoi sa i se aplice impozitul. Ce altceva mai trebuie sa faca?
Fiecare are cate o nelamurire, sper ca pana la anul sa clarificam toate aceste aspecte si nu sa ne bage 'legiuitorul' si mai mult in "ceata".
Răspuns la discuția cine poate ataca testamentul?
Spuneti-mi, va rog, care sunt mostenitorii rezervatari care pot ataca un testament sau unde pot sa citesc mai clar despre ei. Multumesc.
Multumesc, am retinut contul 267 pt depozit garantie. Bonusul cred ca se inregistreaza in 609, dar inca nu-mi este clar daca tva-ul de la depozitul de pe factura de combustibili se considera deductibil. :-/
Avem contract cu un furnizor de combustibili. Conform acestui contract, pentru alimentarile din timpul lunii se emit 2 facturi pe 15 si 30, dar pe langa combustibilul facturat, tot conform contractului, ni se factureaza Depozit pt buna executie plata. Daca cele 2 facturi sunt platite in termen, la sfarsitul lunii urmatoare se face o factura separata cu Bonus pt buna executie a platilor prin care ni se returneaza suma retinuta plus un procent foarte mic. Intrebarea este daca Depozitul este o cheltuiala deductibila si daca tva-ul este deductibil (la combustibil nu avem deductibilitate)? Multumesc.
Răspuns la discuția Taxa radio tv
Cum sa demonstreze ca nu detine nci un receptor tv in conditiile in care e abonat la un furnizor de televiziune prin cablu? este clar ca receptorul exista. totusi, este vreo posibilitate de a "scapa" de aceasta taxa?:wassat:
buna ziua,
sub ce forma poate fi inregistrata plata taxelor pt cursuri universitare la zi-drept-in conditiile in care angajatul este ruda de gradul I cu patronul si este vorba de o microintreprindere. Este important gradul de rudenie? Trebuie trecuta suma respectiva pe statul de plata si impozitata ca un venit de natura salariilor daca firma nu beneficiaza de nici o deducere fiscala? Multumesc. O zi frumoasa!
am inteles ca scutirea e pt 90 de zile. Ma refer la faptul daca este corect sa se faca act pt suspendarea activitatii de pe 01.03.2010 pana la 31.05.2010. Ar insemna 92 de zile calendaristice. Un eventual control se poate lega de acest fapt? Multumesc.
daca o firma isi suspenda activitatea sau trimite un nr de angajati in somaj tehnic pt 3 luni, aceasta inseamna mai mult de 90 de zile calendaristice. Are acest lucru importanta tinand cont de ceea ce spune legea: "maxim 90 de zile" ?