avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Activitate adinasmn

Activitate adinasmn

Buna ziua. Am rugamintea, pentru colegii care ma pot ajuta cu un sfat...
Am contractat un credit de nevoi personale. la momentul incheierii contractului aveam un salariu X. In situatia in care, independent de vointa mea, angajatorul, eventual in baza unui act normativ, va proceda la diminuarea salariului, cu siguranta nu voi mai putea rambursa creditul in condiitiile in care l-am contractat.
Intrebarea este daca, in urma diminuarii salariului, eventual in baza unui act normativ,asadar independent de vointa mea, se poate invoca clauza de forta majora in ceea ce priveste contractul de credit.
Ce solutii am? Imi manifest bunavointa de a achita creditul, dar cu un salariu diminuat, nu voi mai putea rambursa ratele in aceleasi conditii.
Domnului Andrei, cu multumiri pentru raspunsul cu promptitudine, precum si pentru ceilalti colegi care au formulat raspunsuri.....
Cand am ridicat masina, mi s-a inmanat o jumate colala A4 emisa de Mun buc, /consiliul local sect 1 / politia comunitara, semnata, fara a se indica numele in clar, de un agent pol comunitara si de mine.....prin care mi se aducea la cunostinta ca voi fi sanctionata pt stationare neregulamentara, sa astept pv sau sa merg la DGMPB - Udriste sa-l iau.
la data de 13.10.2009 m-am prezentat la DGMPB - Udriste si am ridicat pv....in care nu era dispusa masura ridicarii auto, dar am vazut in hartiile lor o "nota de constatare" prin care s-a dispus ridicarea masinii.
apropo, mi-au mai dat pv de restituire a masinii.....care nici macar nu era pt masina mea, dar asta e ..... am observat mai tarziu .....

Asa am ajuns sa merg la Udriste, am luat pv ....l-am contestat, printre altele pt ca nu a fost semnat de agentul constator initial, cel care a constatat si a inregistrat cu mijloc tehnic omologat .... pretinsa contraventie...., precum si pentru alte aspecte, etc.....chiar cred ca am sanse sa obtin anularea pv pe exceptii.

Dupa acest proces, intentionez sa recuperez banii achitati si incasati de firma SC CFR Transauto SA.
Desigur, in posesia faimoasei note de constatare, sper sa intru odata cu comunicarea de catre politie a tuturor documentelor, in cadrul dosarului care are ca obiect plangerea impotriva pv ....
Cam asta e problema....
Din pacate, nu pot intra in posesia sentintei indicata de dvs., nu functioneaza adresa la care m-ati indrumat ...
Cu aleasa consideratie, in speranta ca voi reusi, atat pt mine cat si pentru cei care patesc ca mine...va multumesc.


Asa m-am gandit si eu.....chiar mai mult, fata de imprejurarea ca in pv nu este consemnata masura ridicarii masinii, imi da dreptul sa actionez si acum, nu numai dupa anularea pv.
dar ce se intampla cu faimoasa "nota de constatare"? banuiesc ca aceasta va fi invocata de firma care a ridicat masina si de politia comunitara sector 1.
Aici nu stiu care e demersul care trebuie facut.....
Va multumesc pentru raspunsul anterior.
Rog colegii care ma pot ajuta cu un sfat..
la data de 10.10.2009 mi s-a ridicat masina, parcata pe o strada de pe raza sect 1.
la data de 12.10.2009, m-am prezentat la locul depozitarii si am ridicat masina, ocazie cu care, am primit o comunicare prin care mi se aducea la cunostinta ca voi fi sanctionata pt stationare neregulamentara, sa astept pv sau sa merg la DGMPB - Udriste sa-l iau.
la data de 13.10.2009 m-am prezentat la DGMPB - Udriste si am ridicat pv....in care nu era dispusa masura ridicarii auto, dar am vazut in hartiile lor o "nota de constatare" prin care s-a dispus ridicarea masinii.
am platit jumatate amenda, am incasat 3 puncte penalizare....si am atacat pv in instanta.
In situatia in care mi se va admite plangerea impotriva pv ;i acesta va fi anulat....ce pot face pentru a ma indrepta impotriva firmei care a ridicat masina.....doresc sa-mi recuperez cei 833 lei ....
Consider ca acea nota de constatare nu poate echivala cu procesul verbal care ar fi trebuit intocmit de politie si in care sa fi consemnat masura ridicarii masinii, odata cu aplicarea amenzii si a punctelor de penalizare.
Va multumesc.
Buna ziua,
in vederea inscrierii pe tabloul av definitivi, mi s-a solicitat de catre Baroul Bucuresti (desi am prezentat copie certificata pentru conformitate a actului de spatiu) sa prezint un contract de comodat intre subsemnata si Cabinet individual avocat ......al subsemnatei.
Rog colegii care au depus deja un astfel de contract de comodat sa ma ajute cu draft-ul contractului.
Multumesc.
Răspuns la discuția Dupa validare examen....
Multumind pentru ca ati avut amabilitatea de a-mi raspunde, precizez faptul ca m-am deplasat la Barou si am ridicat decizia privind validarea examenului, si din discutiile cu domnul de la departamentul resurse umane am inteles ca pana la momentul cand imi voi gasi o colaborare nu se va putea face nimic in sensul inregistrarii pe tablou. Desigur, avand o instanta in ziua respectiva, am plecat destul de repede, dar si nedumerita.....
In ceea ce priveste rezolvarea incompatibilitatii, asta incerc sa fac, insa pana la acest moment nu am gasit o colaborare, iar situatia pare putin dificila, in sensul ca ma gasesc in situatia unei persoane cu 7 ani vechime in domeniul juridic, care, in lumina modificarilor aduse prin OUG 159/2008 va trebui sa "debuteze" in avocatura ....ca stagiar.
Adina S.
Buna ziua
Pentru cine ma poate lamuri..... dupa emiterea deciziei privind validarea examenului pentru admitere in avocatura, in vederea emiterii deciziei pentru primirea in profesie si inscrierii pe tablou, unde este reglementat faptul ca la cererea pe care trebuie sa o adresez Baroului trebuie sa anexez in mod obligatoriu un contract de colaborare?
In prezent, sunt consilier juridic, insa, avand in vedere faptul ca am promovat examenul de admitere, pot solicita inscrierea in pofesie (desigur, achitand taxa necesara), emiterea deciziei aferenta si inscrierea pe tabloul avocatilor, urmand ca in termen de doua luni sa rezolv problema incompatibilitatii?

Buna ziua.
Ce se poate face in situatia in care duci masina in service, o repara, e totul ok...dar firma de asigurare intarzie in mod nejustificat sa dea acceptul de plata? Concret, masina e gata de o saptamana, dar nu o pot ridica din cauza acelui accept de plata.
Multumesc anticipat.
Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti cand se inregistraza un debit in contabilitate, care sunt documentele in baza carora se pot face aceste inregistrari.
Va multumesc, A.