avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... diminuare salariu.....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

diminuare salariu.....

Buna ziua. Am rugamintea, pentru colegii care ma pot ajuta cu un sfat...
Am contractat un credit de nevoi personale. la momentul incheierii contractului aveam un salariu X. In situatia in care, independent de vointa mea, angajatorul, eventual in baza unui act normativ, va proceda la diminuarea salariului, cu siguranta nu voi mai putea rambursa creditul in condiitiile in care l-am contractat.
Intrebarea este daca, in urma diminuarii salariului, eventual in baza unui act normativ,asadar independent de vointa mea, se poate invoca clauza de forta majora in ceea ce priveste contractul de credit.
Ce solutii am? Imi manifest bunavointa de a achita creditul, dar cu un salariu diminuat, nu voi mai putea rambursa ratele in aceleasi conditii.
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 14:58, 4 Noiembrie 2009
Daca aceasta situatie se intampla, poti solicita o reesalonare a ratelor functie de salariul diminuat. Se merge la banca cu adeverinta cu veniturile nete pe ultimele 12 luni iar banca reface calculele pentru restul ramas neachitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele diminuarii salariului unei persoane ce are credit zzanetta zzanetta Daca ai luat un credit pe baza unui salariu , iar ulterior salariul este diminuat ,trebuie sa anunti banca sau ce se intampla? In urma diminuarii salariului ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar!!! imposibilitate plata sebycopilu sebycopilu Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)