avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dupa validare examen....
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dupa validare examen....

Buna ziua
Pentru cine ma poate lamuri..... dupa emiterea deciziei privind validarea examenului pentru admitere in avocatura, in vederea emiterii deciziei pentru primirea in profesie si inscrierii pe tablou, unde este reglementat faptul ca la cererea pe care trebuie sa o adresez Baroului trebuie sa anexez in mod obligatoriu un contract de colaborare?
In prezent, sunt consilier juridic, insa, avand in vedere faptul ca am promovat examenul de admitere, pot solicita inscrierea in pofesie (desigur, achitand taxa necesara), emiterea deciziei aferenta si inscrierea pe tabloul avocatilor, urmand ca in termen de doua luni sa rezolv problema incompatibilitatii?

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:56, 4 Februarie 2009
Inscrierea in tabloul avocatilor cu drept de exercitare inseamna acordarea dreptului de a profesa, care poate avea loc numai in una din formele de exercitare prevazute de lege (inclusiv colaborator). Nu se poate sa ai dreptul de a profesa fara precizarea formei in care profesezi. De ce nu soliciti inscrierea in tabloul avocatilor fara drept de exercitare (incomptibili) mai intai? Sau de ce nu iti rezolvi incompatibilitatea si apoi sa ceri inscrierea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
Multumind pentru ca ati avut amabilitatea de a-mi raspunde, precizez faptul ca m-am deplasat la Barou si am ridicat decizia privind validarea examenului, si din discutiile cu domnul de la departamentul resurse umane am inteles ca pana la momentul cand imi voi gasi o colaborare nu se va putea face nimic in sensul inregistrarii pe tablou. Desigur, avand o instanta in ziua respectiva, am plecat destul de repede, dar si nedumerita.....
In ceea ce priveste rezolvarea incompatibilitatii, asta incerc sa fac, insa pana la acest moment nu am gasit o colaborare, iar situatia pare putin dificila, in sensul ca ma gasesc in situatia unei persoane cu 7 ani vechime in domeniul juridic, care, in lumina modificarilor aduse prin OUG 159/2008 va trebui sa "debuteze" in avocatura ....ca stagiar.
Adina S.
Ai solicitat cumva inscrierea ca definitiv? Stiu sigur ca altora le-a fost aprobata: www.avocatnet.ro/content/for...
Andreea Lisievici a scris:

Ai solicitat cumva inscrierea ca definitiv? Stiu sigur ca altora le-a fost aprobata: www.avocatnet.ro/content/for...


Se pare ca nu exista o practica unitara. Baroul Bucuresti respinge astfel de solicitari...#-o
Am auzit. Sunt destui si care intentioneaza sa dea baroul in judecata, si ii inteleg perfect, nu e normal ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2007 struti struti Buna ziua tuturor, Stie cineva ceva despre deciziile de admitere in avocatura ce urmau examenului de admitere din 2007. Decizia de validare a examenului am ... (vezi toată discuția)
Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Conditii admitere in barou adriannn adriannn Buna ziua. Pentru sustinerea examenului de admitere in barou trebuie sa am o diploma in master, sau e suficienta dimploma de licenta? legea pentru ... (vezi toată discuția)