avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate oroles2010

Activitate oroles2010

Răspuns la discuția Cumparare auto cu proprietar mort
Sotia decedatului nu poate cere? Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua! Doresc sa achizitionez o masina de la urmasul unui proprietar decedat. Apartinatorii dezbat succesiunea iar in noul document incheiat la notar va fi stipulat ca nimeni nu are pretentii la masina si ca aceasta va ramane unuia dintre ei. Intrebarea ar fi? Este necesar ca urmasul sa fie trecut in cartea de identitate si in certificatul de inmatriculare pentru a putea cumpara de la el sau nu este nevoie, fiind necesar doar acel act notarial? Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Doresc sa transform o garsoniera aflata la parter in magazin. Imi puteti spune care sunt demersurile legale? Este o procedura anevoioasa sau e simpla? Va multumesc anticipat!
Poate ajutam si pe cei cateva sute de mii de orbi cu carnet de conducere carora li s-a luat dreptul de a beneficia de ajutoare de la stat sa si le recupereze. In fond, vad ca asta e scopul acestui forum de vreme ce aici posteaza mai mult smecherii care vor sa ocoleasca legea. Oare nu si asta a facut doamna?
PS: Nu cred ca am fost offtopic ci doar un pic mai dur!
Răspuns la discuția Hotarare drepturi salariale
freeelis a scris:

Da, puteti depune plangere penala ...


@freeelis

De cand? In termen de 15 zile de la data refuzului primirii cererii de executare?
Iti multumesc!
Răspuns la discuția Hotarare drepturi salariale
@freeelis
Am facut acest lucru astazi. Am trimis prin posta cu AR si valoare declarata aceasta cerere.
Care este situatia: La adresa sediului social sta o ruda care sustine ca acolo nu isi mai are sediul firma respectiva desi pot dovedi cu acte de la ONRC ca firma nu a solicitat schimbarea sediului social. Ma astept deci ca ruda sa refuze sa primeasca respectiva cerere iar plicul sa se intoarca. La adresa ne-am lovit de refuzul rudei de a inregistra cererea. Firma nu are fax si nici e-mail! Mai pot depune acea plangere penala dupa 15 zile daca firma nu inregistreaza cererea?
Răspuns la discuția Hotarare drepturi salariale
freeelis a scris:

oroles2010 a scris:


Offf.
Am inteles care e treaba.
Suma de recuperat este de 1400 de ron.
Din cate stiu eu, sentinta fiind executorie de drept nu trebuie investita cu formula executorie. Am dreptate sau nu?:DHotararea pronuntata in prima instanta in litigiile de munca este executorie si se poate pune in executare fara a mai fi nevoie de investirea cu formula executorie...


Credeti ca avem sanse sa mai recuperam ceva din banii astia?
Un drum in Iasi 2 milioane+
Onorariu executor judecatoresc+ etc. etc.
S-ar putea sa raman si eu cun un suc, nu?
Răspuns la discuția Hotarare drepturi salariale
adelaida_07 a scris:

Hotararea judecatoreasca este impotriva societatii nu a punctului de lucru. Veti angaja un executor judecatoresc din localitatea in care isi are sediul societatea. Sigur ca veti plati cel putin un avans catre executor, acesta poate fi relativ mic, depind si care este suma de recuperat, si acesta sa isi retina apoi onorariul de la societatea executata silit.
Trebuie sa investiti cu formula executorie hotararea inainte de a merge cu ea la executor.


Offf.
Am inteles care e treaba.
Suma de recuperat este de 1400 de ron.
Din cate stiu eu, sentinta fiind executorie de drept nu trebuie investita cu formula executorie. Am dreptate sau nu?:D
nuna a scris:

eu nu ptr ca "este sotul in strainatate"


Voila! :)
Ce se intampla daca parata (o firma angajatoare) nu confirma primirea cererii de executare silita a unei sentinte judecatoresti pe art. 277 si 278 din CM sau altfel spus "Ne mai putem adresa instantei de cercetare penala daca angajatorul refuza inregistrarea/primirea unei sentinte executorie de drept?"
Va multumesc frumos!