avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare auto cu proprietar mort
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare auto cu proprietar mort

Buna ziua! Doresc sa achizitionez o masina de la urmasul unui proprietar decedat. Apartinatorii dezbat succesiunea iar in noul document incheiat la notar va fi stipulat ca nimeni nu are pretentii la masina si ca aceasta va ramane unuia dintre ei. Intrebarea ar fi? Este necesar ca urmasul sa fie trecut in cartea de identitate si in certificatul de inmatriculare pentru a putea cumpara de la el sau nu este nevoie, fiind necesar doar acel act notarial? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:30, 16 Noiembrie 2012
Este necesar ca vanzatorul sa fie proprietarul de drept al bunului ce face obiectul tranzactiei pentru a putea solicita eliberarea de certificat fiscal necesar la intocmitrea documentelor
Sotia decedatului nu poate cere? Va multumesc pentru raspuns.
Mergeti cu ce acte aveti, cu sotia decedatului si eventual ce acte v-au dat de la notariat, la un birou unde se fac acte auto, daca nu va pot rezolva problema, macar va spun precis cum sa procedati.
Certificat fiscal va putea cere sotia decedatului prezentand certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto barbosul barbosul Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism ContSters252159 ContSters252159 Doresc sa achizitionez un autoturism care este inscris in Caras Severin. Vanzatorul locuieste in Sibiu iar autoturismul este mostenit dupa decesul tatalui : ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)